Habitatge i Transició Ecològica

Vidre: Contenidor verd

Fracció

Contenidor

Residus

Vidre

11_ contenidor vidre

: ampolles de vidre, pots de conserves, de melmelades o de salses… que estiguin buits

NO: els taps de les ampolles i els pots, bombetes, fluorescents, ceràmica, els pots buits que hagin contingut medicaments, miralls o vidre armat (amb petits filferros interiors).

 

Beneficis del reciclatge de vidre


En la planta de reciclatge, el vidre es separa dels cossos estranys, es tritura i es neteja. El producte d’aquesta operació, “el calcin”, es transporta als forns vidriers on s’utilitza com a matèria prima per l’elaboració de nous envasos de vidre. El vidre nou és 100% reciclable. L’ús de botelles retornables o rellenables ajudaria a reduir la contaminació en un 20% aproximadament.

 

El reciclatge de vidre produeix una sèrie de beneficis derivats de :

-     La no extracció de matèries primes: Per cada tona d’envasos de vidre usat que es recicla s’ahorren 1,2 tones de matèries primes.

-    El menor consum d’energia: que es produeix a traves de 2 conductes distints: per la no extracció de matèries primes i per la menor temperatura a que han de treballar els forns. S’estima que cada tona d’envasos de vidre usats estalvia 130 kg. de fuel.

-       La disminució del volum de residus.

 

Criteris d’ubicació dels contenidors de la fracció vidre.


Els criteris de distribució, respectant la ràtio legal mínima, i en tot cas, la distància màxima a un domicili de 200 m. en la zona A, de 500 a 1000 m en la zona B i predeterminant les ubicacions en les zones C i D, no tenen perquè obeir estrictament a una ràtio contenidors/habitants, ja que es poden produir variables com la presència d’establiments d’hoteleria i altres que alterin l’eventual ràtio.


ZONIFICACIÓ DE LA CIUTAT DE LLEIDA

Et destaquem...