Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/La Paeria renova tot l’arbrat de la plaça de Sant Pere amb 16 lledoners

La Paeria renova tot l’arbrat de la plaça de Sant Pere amb 16 lledoners

Aquesta setmana s’ha completat l’arrabassament de soques, un procés que ha durat 19 dies i que ha netejat 317 escocells de la ciutat. Després de les intervencions al Secà de Sant Pere i davant del cementiri, la setmana vinent es plantarà arbrat a la zona instituts i a Balàfia.

Data publicació: Dijous 25, febrer del 2021


Imatge de la notícia La Paeria renova tot l’arbrat de la plaça de Sant Pere amb 16 lledoners

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La plaça de Sant Pere llueix des d’avui un nou aspecte, després que s’hagi completat la substitució de tot l’arbrat i s’hagin plantat 16 lledoners, una espècie autòctona de copa rodona i ampla que millorarà el confort d’aquesta plaça, on les palmeres que s’hi van plantar anys enrere no s’havien desenvolupat, i moltes havien mort. Aquesta setmana també s’ha completat la plantació davant del cementiri de Lleida.

Ja se superen les 200 unitats d’arbres plantades aquesta campanya al nucli urbà, uns treballs que seguiran la setmana vinent amb 62 unitats més a la zona Instituts (carrer Ton Sirera i avinguda de Barcelona) i a Balàfia, a la plaça Països Catalans (5), al carrer Enric Pubill ‘Lo Parrano’ (5) i a l’avinguda Rosa Parks (6), actuacions que precediran una gran plantació, amb 97 unitats, prevista per a l’avinguda del Corregidor Escofet del barri de Pardinyes. En total l’Ajuntament de Lleida preveu plantar aquest hivern 1.433 arbres i un miler d’arbustos.

Per altra part, aquest dimarts s’ha completat el procés d’arrabassament de soques, que ha permès buidar i netejar 317 escocells en 19 dies, la majoria dels quals ja han estat replantats. A banda d’extreure la soca, durant el procés de plantació es revisa el reg i es repara, si és necessari. Als escocells s’hi situa també un tub d’airejament, que millora la transpiració especialment en zones amb entollaments, i quan la mida de l’escocell ho permet, s’instal·len tutors (pòsters de fusta) com a mitjà de suport per protegir els arbres sobretot en els primers mesos.

Et destaquem...