Malbaratament alimentari
A casa, t'havies adonat que el 20% DEL MENJAR QUE COMPREM ACABA A LA BROSSA!!
El malbaratament alimentari a casa és un dels problemes més actuals generats per la manca de conscienciació sobre allò que es llença, la poca planificació de les compres, no saber com conservar adequadament els aliments, o fins i tot, la confusió sobre les dates de caducitat.
El malbaratament té un impacte ambiental, social i econòmic evident. Per posar un parell d'exemples:
- Per produir 1 Kg de pomes es necessiten 142 litres d'aigua o l'equivalent a dos dutxes.
- Per produir 1 Kg de carn de vedella s'han generat 19,19 Kg de diòxid de carboni o l'equivalent a 8 litres de gasolina.
Ara que coneixes els impactes ambientals de llençar els aliments a la brossa, no t’ho vols pensar?
Aprofita al màxim els aliments que tens a casa i estalvia diners, temps i contribueix a fer una Lleida més sostenible, i quan no els puguis aprofitar més, les restes d'aliments, sempre a l'orgànica!
Segueix-nos a les xarxes amb l'etiqueta: #BONaPROFITamentLleida
Consells i bones pràctiques
10 Receptes d'aprofitament
|
Vídeos de receptes i consells. Passa’t al BONaPROFITament! (@amandabataller)
Si vols més informació posa't en contacte amb nosaltres a: infosostenible@paeria.cat o al telèfon 973 700 455