Habitatge i Transició Ecològica

Malbaratament alimentari


A casa, t'havies adonat que el 20% DEL MENJAR QUE COMPREM ACABA A LA BROSSA!!

El malbaratament alimentari a casa és un dels problemes més actuals generats per la manca de conscienciació sobre allò que es  llença, la poca planificació de les compres, no saber com conservar adequadament els aliments, o fins i tot, la confusió sobre les dates de caducitat.

El malbaratament té un impacte ambiental, social i econòmic evident. Per posar un parell d'exemples:

  • Per produir 1 Kg de pomes es necessiten 142 litres d'aigua o l'equivalent a dos dutxes.
  • Per produir 1 Kg de carn de vedella s'han generat 19,19 Kg de diòxid de carboni o l'equivalent a 8 litres de gasolina.

Ara que coneixes els impactes ambientals de llençar els aliments a la brossa, no t’ho vols pensar?

Aprofita al màxim els aliments que tens a casa i estalvia diners, temps i contribueix a fer una Lleida més sostenible, i quan no els puguis aprofitar més, les restes d'aliments, sempre a l'orgànica!


Segueix-nos a les xarxes amb l'etiqueta: #BONaPROFITamentLleida

 

Activitats - Novembre 2021

PUNTS INFORMATIUS

Es realitzaran 10 punts informatius a carrer (mercats municipals i supermercats) per apropar aquest informació a la ciutadania i fomentar la seva participació recollim consells i receptes per evitar el malbaratament alimentari, i així prevenir la generació de residus orgànics.

Calendari i emplaçament

Horari de 9h30 - 13h30

  • Dissabte 6 de Novembre - Mercat d'Hort a Taula
  • Dimarts 9 de Novembre - Espai Sunka
  • Dimecres 10 de Novembre - PLUSFRESC Camí de Picos, 12.
  • Dimarts 16 de Novembre - Plusfresc Pi i Margall, 32.
  • Dimecres 17 de Novembre - Espai Sunka
  • Dimarts 23 de Novembre - Plusfresc Baró de Maials, 107.
  • Dijous 25 de Novembre - Mercat Camp d'Esports
  • Dissabte 27 de Novembre - Mercat Pardinyes
  • Dimarts 30 de Novembre - Plusfresc Rovira Roure, 34.
  • Dijous 2 de Desembre - Mercat Camp d'Esports

L’Espai Sunka es situa al C/ del Bisbe Ruano, 12. 25006. Lleida.

 

TALLERS SHOWCOOKING PER APRENDRE A PREVENIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI A LA CUINA

A nivell participatiu s’han organitzat 2 tallers showcooking presencials per mostrar exemples pràctics per aprofitar les verdures i restes de menjar.

Els tallers es realitzaran al espai Sunka (C/ del Bisbe Ruano, 12. 25006. Lleida)

 

  • Dilluns, 22 de Novembre de 18 a 19:30 h. Aprofitament integral de les verdures i el pa sec.

Aprofita totes les parts de les verdures i el pa sec per realitzar delicioses receptes com el pesto de fulles de pastanaga, un brou d’aprofitament, unes torrades de pa sec i o fins i tot un púding de pa i fruita de temporada.

A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller), experta en cuina d'aprofitament.

Caldrà inscripció prèvia. Inscripció online.

Activitat organitzada dins del programa d’Ecoactivitats. Per a més informació.

  • Dimecres 15 de Desembre de 18 a 19:30 h. Cuina Creativa per l'aprofitament”

Utilitza els teus aliments i no llancis res per crear delicioses receptes com les hamburgueses vegetals d’aprofitament, un paté d’aprofitament, les galetes de plàtan madur o les chips de peles de patata especiades.

A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller), experta en cuina d'aprofitament.

Caldrà inscripció prèvia. Inscripció online.

Activitat organitzada dins del programa d’Ecoactivitats. Per a més informació.


 

 

Activitats en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 

Consells i bones pràctiques

10 Receptes d'aprofitament

Vídeos de receptes i consells. Passa’t al BONaPROFITament! (@amandabataller)

 

Et destaquem...