Arqueologia, Paisatge i Patrimoni

Et trobes a:Inici/Arqueologia, Paisatge i Patrimoni/Secció d'Arqueologia - Qui som i què fem?

Secció d'Arqueologia - Qui som i què fem?

 

Qui som?

Als anys vuitanta del segle passat l'Ajuntament de Lleida va començar a invertir recursos econòmics i humans en el coneixement i la protecció del nostre patrimoni arqueològic. L'any 1992 va néixer la secció d'arqueologia municipal i l'actual Arxiu Arqueològic, inaugurat el 2009, és l'última fita d'un llarg recorregut per diversos magatzems que va culminar en la construcció un espai expressament dissenyat per a contenir les restes del passat i tota la documentació generada per les excavacions realitzades a la ciutat i el seu terme, perquè puguin ser consultades pels investigadors i visitades i gaudides pels ciutadans.

 

Que fem?

A l'Arxiu Arqueològic custodiem i protegim les peces de ceràmica, metall, vidre, os, pedra, pell, etc...que s'han els arqueòlegs municipals hem anat recuperant a les excavacions que realitzades durant anys a la nostra ciutat i el seu terme municipal. Aquí es netegen, classifiquen, inventarien, documenten, restauren i estudien els diversos materials, per anar construint el trencaclosques de la història de Lleida. L'arxiu arqueològic té les seves portes obertes per tal que infants, veïns, col·lectius diversos..., en definitiva, grans i petits puguin gaudir-ne contemplant, i fins i tot tocant, els estris dels nostres avantpassats, amb tallers didàctics i visites al magatzem, experimentant en primera persona en què consisteix la feina dels arqueòlegs...

 

On som? L'arxiu arqueològic forma part l'equipament municipal d'Albarés ,localitzat a l'avinguda de Fontanet,26 del barri de la Bordeta.

 

Contacta amb nosaltres:

Secció d’arqueologia arqueologia@paeria.cat

973 700 398

Arxiu arqueologic vinearxiuarqueologic@paeria.cat

973 700 345

616 96 21 12

Més informació: http://arqueologiaciutatdelleida.blogspot.com/

Et destaquem...