Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/El Refugi dels Peluts alerta de la saturació de les instal·lacions

El Refugi dels Peluts alerta de la saturació de les instal·lacions

Data publicació: Dimecres 26, octubre del 2022


Imatge de la notícia El Refugi dels Peluts alerta de la saturació de les instal·lacions

(c) Refugi dels peluts

Crida a evitar abandonaments i a promoure l'adopció de gossos i gats

La situació de saturació de les instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia, el Refugi dels Peluts, ha anat a més aquest estiu, amb un increment important de l'entrada d'animals, molts d'ells gossos procedents d'altres municipis que són abandonats a Lleida.

Aquesta saturació es veu, a més, agreujada per la considerable concentració de gossos classificats com a races potencialment perilloses, que són animals que triguen molt a ser adoptats o no arriben a ser-ho mai, i requereixen més espais, limitant la capacitat de gestionar puntes de nombre d'animals com les d'aquests darrers mesos.

Des del Refugi dels Peluts es vol fer una nova crida a la tinença responsable d'animals domèstics i a evitar el seu abandonament. També s'anima a les persones interessades a tenir un gos o un gat a què visitin el Refugi i optin per adoptar algun dels animals que acull.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha demanat les persones que trobin animals abandonats en altres municipis que es posin en contacte amb els seus ajuntaments per tal de poder fer una millor gestió dels abandonaments a la comarca.

"Volem agrair especialment als treballadors i treballadores del Refugi l'esforç excepcional que estan fent per atendre aquesta situació de saturació. El Refugi ofereix una qualitat d'atenció molt alta als animals gràcies a la bona feina dels seus professionals i per mantenir-la cal rebaixar la pressió reduint el nombre d'animals al centre", ha asseverat el regidor.

A conseqüència d'aquesta situació, s'ha pres la decisió de suspendre temporalment la participació en les activitats del Refugi de persones que no formin part dels serveis del centre. Dijous vinent, dia 13, es farà una reunió amb les associacions per tractar aquesta qüestió. Rutllant, ha assenyalat: "esperem que es pugui resoldre amb la màxima celeritat". "Els demanem disculpes i la màxima comprensió, i els estem molt agraïts per la col·laboració permanent amb el Refugi", ha dit.

Et destaquem...