Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/La Rambla de Corregidor Escofet guanya 1.000 m² de zona verda i completarà la seva transformació amb la plantació d'una cinquantena d'arbres aquest hivern

La Rambla de Corregidor Escofet guanya 1.000 m² de zona verda i completarà la seva transformació amb la plantació d'una cinquantena d'arbres aquest hivern

El tinent d'alcalde d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha visitat avui les tasques de plantació, que es fan amb la tècnica d'hidrosembra, i ha destacat que la millora és molt esperada pel veïnat.

Data publicació: Dilluns 19, octubre del 2020


Imatge de la notícia La Rambla de Corregidor Escofet guanya 1.000 m² de zona verda i completarà la seva transformació amb la plantació d'una cinquantena d'arbres aquest hivern

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Avui finalitza la primera fase de les tasques per transformar la rambla de Corregidor Escofet en una zona més verda, uns canvis que han consistit a modificar una part del paviment d'arena i formigó per incorporar 1.044 m² de zona verda, repartida en 20 nous espais de gespa. Es tracta d'una varietat de gespa anomenada Grama que requereix un consum d'aigua més baix i que redueix els costos de manteniment, ja que entra en una latència hivernal.

La plantació s'ha dut a terme mitjançant la tècnica de la hidrosembra, que consisteix a projectar sobre el terreny una mescla aquosa de llavors, adob i un mantell vegetal, i que permet una aplicació ràpida i uniforme.

La remodelació de la rambla es completarà a l'hivern amb la plantació de més arbrat, amb una cinquantena d'arbres de diferents varietats, que permetran guanyar zones d'ombra, i amb la incorporació de zones arbustives al llarg del recorregut. "Avui acabem la plantació de la gespa de la rambla de Corrregidor Escofet. És una fase de la remodelació de la Rambla que fa molt de temps que el barri està esperant. Pròximament, durant aquest hivern la previsió és plantar una cinquantena d'arbres i acabar-li de donar la volta a una rambla que fa dècades que els veïns d'aquest barri esperem, per tenir una rambla de gaudi" ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que ha visitat avui les reformes. "Cal facilitar, i més encara en temps de pandèmia, que la ciutadania tingui espais verds i amplis a l'aire lliure per fer salut, passejar i anar en bicicleta mantenint les distàncies", ha afegit.

Els treballs han servit també per reposar el sistema de reg i instal·lar escomeses noves. "Estem posant eines per corregir de forma contundent un manteniment que durant molts anys va ser molt deficient, fet que va provocar problemes diversos entre els quals la mortaldat de molts arbres per falta de reg", ha valorat Talamonte.

Et destaquem...