Informació General

Et trobes a:Inici/Informació General/Informació general

Informació general

LA CIUTAT DE LES PERSONES

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat pretén contribuir a consolidar un model de ciutat a escala de les persones: un espai per viure, per educar-se, per treballar, per estimar… Una ciutat més igual i més justa socialment, amb més oportunitats per a la gent jove i de més reconeixement i satisfacció per a la gent gran.

Conseqüentment contempla l'adopció de polítiques combatives: si per un costat hem d'esdevenir model de referència del benestar de les persones, per exemple, una ciutat on el dret a l’habitatge digne sigui una realitat per a tots els ciutadans i ciutadanes també hem de contribuir a dinamitzar els sectors econòmics tradicionals, amb iniciatives innovadores que aportin equitat econòmica i social, obrint espais de diàleg en què s'interelacionin les comunitats científica, educativa i cultural amb els agents socials, i econòmics i, també, el sector públic.

La ciutat ha de ser més respectuosa i sensible amb els recursos naturals, que ha de fer de la sostenibilitat una política activa. Una ciutat que anheli la recuperació dels seus espais singulars, un model en què dialoguin l'urbà i el rural, el futur i el passat… diàleg que ens permeti seguir edificant una ciutat creativa i de la qual ens sentim orgullosos.

La construcció del model de ciutat és un projecte comú: en el què cal posar al servei dels ciutadans un urbanisme amable i proper treballant en complicitat. Iniciatives per liderar una capitalitat en l’escala regional, ben comunicada amb Europa i la resta del món. Una ciutat, capital d’una innovadora indústria verda i agroalimentària, que ens atorgui el valor afegit per fer més competitiva la nostra producció.

En definitiva, l'objectiu principal d'aquest Pla Operatiu és assolir un model de ciutat que doni resposta a les necessitats, individuals i col·lectives, de les persones per desenvolupar un projecte satisfactori de vida i de comunitat a la ciutat de Lleida.

Notícies destacades