Habitatge i Transició Ecològica

Itinerari Caixes Institut Joan Oró

25 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Joan Oró han penjat 13 caixes niu de les quals 5 s'han situat al pati i les 8 restant a les zones verdes més properes al centre.

Apropa't al carrer Ton Sirera davant de l'INS Samuel Gili i Gaya i podràs observar les caixes penjades dels pins.

Les caixes construïdes i penjades tenen un forat d'un diàmetre entre 28 i 30 mm, ideal pel pardal xàrrec, pardal comú o fins i tot, la mallerenga carbonera.

 

Consulta aquí les dades de les caixes niu - Taula de seguiment

Descarrega't el cartell dissenyat per fer difusió entre la ciutadania sobre el projecte. Descarrega-t'ho!

 

Visita la web generada pels alumnes per explicar la seva motivació al projecte.

 

 

Què ens ha interessat i motivat més del projecte?

Participar en el projecte ha estat interessant perquè ens ha permès conèixer i implicar-nos en el coneixement de la biodiversitat més propera; aquella que tenim més a prop però sovint ens passa desapercebuda. Per altra banda, també ens ha servit per poder fer coses fora de l’aula en un any tan difícil com el que hem passat on hem vist companys confinats o fins i tot el grup sencer vàries vegades.

Per altra banda també ha estat interessant veure com mitjançant materials als quals se’ls ha acabat la vida útil –palets- se’n pot fer un reaprofitament i reciclatge i donar-los un nou ús. Eliminem un residu del medi i l’usem com una font de generar un lloc de vida per un ésser viu.

 

Què hem après sobre la biodiversitat?

Hem après les principals amenaces a la biodiversitat i n’hem parlat a classe.

Per una banda hem vist exemples de com les espècies invasores competeixen i desplacen a les espècies autòctones –competència per hàbitat, refugi, font d’aliments, etc.-.

En segon lloc hem parlat també de com la destrucció dels hàbitats afecta a la biodiversitat. I això ens ha permès entrar a fons en el cas de la biodiversitat urbana, prenent com exemple els ocells.

 

Què volem compartir sobre aquesta expeiència?

Hem construït una pàgina web on recollim l’experiència que hem dut a terme. La pàgina web recull imatges del què hem fet i per què ho hem fet.

 

Vols saber-ne més

Si vols conèixer més detalls del projecte, possa't en contacte amb l'Agenda 21 Escolar de Lleida al correu: agenda21escolar@paeria.es o bé al telèfon 973 700 455.

Et destaquem...