Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Escoles Sostenibles/Projectes i col·laboracions/Col·laboració amb el Projecte INTERREG-POCTEFA "TTFS-turisme Transfronterer Fluvial Sostenible"

Col·laboració amb el Projecte INTERREG-POCTEFA "TTFS-turisme Transfronterer Fluvial Sostenible"

Versió en castellà

MX_El Segre

Microxarxa - El Segre, molt més que un riu

Els rius són elements vertebradors del territori, amb gran importància ecològica i social. El riu Segre i el seu entorn són, i han estat al llarg dels segles, font de recursos, barrera i connector alhora, proximitat desitjada i temuda, espai de gaudi i d’inspiració per a la ciutadania… Imagina, investiga, dissenya i executa una proposta didàctica participativa sobre el riu Segre per entendre la relació entre l’ecosistema fluvial i la societat que l’envolta.

Objectius claus:

1. Aprofundir en el coneixement dels rius com a sistemes rics i complexos.

2. Valorar el riu Segre i afavorir-ne la conservació potenciant un acostament sostenible de la ciutadania a l’entorn fluvial.

3. Dissenyar una proposta didàctica participativa per difondre aquesta visió rica i complexa del riu Segre.

Descarrega aquí la infografia

 

Propostes educatives generades dins de l'Agenda 21 Escolar de Lleida

En acabar el curs 2020/2021 els centres participants a la microxarxa han de presentar les propostes didàctiques dissenyades, executades i avaluades a voltant de la perspectiva ambiental del riu Segre.

Escola Bressol Municipal Bordeta

Escola La Mitjana

Escola Parc de l'Aigua

Material de les trobades

1a trobada informativa 15/10/2020 - Consulta la presentació de la sessió.

2a torbada formativa 19/11/2020 - Consulta la presentació de la sessió "Com podem incorporar la perspectiva ambiental en les nostres propostes educatives" a càrrec de la Dra. Alba Guiral i Herrera.

 

Consulta informació sobre el riu Segre

Font d'informació rellevant pels centres a la microxarxa: Web del riu Segre.

Podràs disposar d'informació bàsica general sobre el riu Segre, informació històrica i de les seves característiques ecològiques o recursos didàctics i propostes lúdiques per conèixer el riu que t'envolta, el riu Segre.

Destaquem l'exposició "El Segre, la memòria d'un riu". Es pot cedir en préstec. Sol·licita-la a agenda21escolar@paeria.es i t'informem.

 

NOTÍCIES

Notícia a l'Escola La Mitjana (17/12/2020). Vols saber-ne més.

Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes amb l'etiqueta #A21ELleida #ttfs i a @Lleidaenverd.


Et destaquem...