Microxarxa - El Segre, molt més que un riu
Els rius són elements vertebradors del territori, amb gran importància ecològica i social. El riu Segre i el seu entorn són, i han estat al llarg dels segles, font de recursos, barrera i connector alhora, proximitat desitjada i temuda, espai de gaudi i d’inspiració per a la ciutadania… Imagina, investiga, dissenya i executa una proposta didàctica participativa sobre el riu Segre per entendre la relació entre l’ecosistema fluvial i la societat que l’envolta.
Objectius claus:
1. Aprofundir en el coneixement dels rius com a sistemes rics i complexos.
2. Valorar el riu Segre i afavorir-ne la conservació potenciant un acostament sostenible de la ciutadania a l’entorn fluvial.
3. Dissenyar una proposta didàctica participativa per difondre aquesta visió rica i complexa del riu Segre.
Consulta el CALENDARI
1a trobada informativa 15/10/2020 - Consulta la presentació de la sessió.
2a torbada formativa 19/11/2020 - Consulta la presentació de la sessió "Com podem incorporar la perspectiva ambiental en les nostres propostes educatives" a càrrec de la Dra. Alba Guiral i Herrera.
En acabar el curs 2020/2021 els centres participants a la microxarxa han de presentar les propostes didàctiques dissenyades, executades i avaluades a voltant de la perspectiva ambiental del riu Segre.
Aquí us podeu descarregar el següents documents:
- Dossier per a l'elaboració de les Fitxes educatives
- Plantilla 1 - Fitxa educativa (Word)
- Plantilla 2 - Criteris de qualitat de la Fitxa educativa (Word)
Font d'informació rellevant pels centres a la microxarxa: Web del riu Segre.
Podràs disposar d'informació bàsica general sobre el riu Segre, informació històrica i de les seves característiques ecològiques o recursos didàctics i propostes lúdiques per conèixer el riu que t'envolta, el riu Segre.
Destaquem l'exposició "El Segre, la memòria d'un riu". Es pot cedir en préstec. Sol·licita-la a agenda21escolar@paeria.es i t'informem.
DIFUSIÓ
Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes amb l'etiqueta #A21ELleida #ttfs i a @Lleidaenverd.