Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Escoles Sostenibles/Notícies i Butlletins/Butlletí de l'Agenda 21 Escolar - Hivern 2021/4 centres participen en el projecte de Servei Comunitari de l'Agenda 21 Escolar aquest curs 2020/2021

4 centres participen en el projecte de Servei Comunitari de l'Agenda 21 Escolar aquest curs 2020/2021

Notícies de l'Agenda 21 Escolar de Lleida

Data publicació: Dimecres 03, mar� del 2021


Imatge de la notícia 4 centres participen en el projecte de Servei Comunitari de l'Agenda 21 Escolar aquest curs 2020/2021

Alumna de l'Institut Castell dels Templers penjant una caixa niu a Gardeny

Aquests primers mesos del 2021, els centres participants  en el projecte de Servei Comunitari Ambiental "Biodiversitat urbana a l’abast de tothom: caixes niu d’ocells i ratpenats als espais verds de Lleida" dins de l’Agenda 21 Escolar han construït caixes niu que ja estem penjants a diferents espais verds de Lleida.

El projecte de Servei Comunitari és una proposta per sensibilitzar a la ciutadania sobre la pèrdua de biodiversitat i fomentar la seva recuperació a través de la recuperació d’espais adients per a la nidificació amb la instal·lació de caixes niu a la ciutat de Lleida. Aquest projecte sorgeix de la necessitat d’afavorir la biodiversitat urbana i fomentar el vincle dels joves al seu patrimoni ecològic. Els alumnes adquiriran coneixements teòric-pràctics per a la construcció de caixes nius i el mètode científic lligat al monitoratge de la biodiversitat. Les dades que es recullin serviran per crear la fitxa de seguiment virtual de les caixes niu. Aquesta informació anirà associada a un codi QR que els alumnes realitzaran per generar un itinerari de caixes nius per la ciutat de Lleida.

Concretament, aquestes caixes niu afavoriran que els ocells que viuen en zones urbanes de Lleida puguin trobar més fàcilment espais adients per la seva nidificació. Les localitzacions de les caixes niu han sigut plantejades pels alumnes i seran revisades amb criteris tècnics per garantir que són llocs adients.

Ja tenim penjades més de 30 caixes!! Ajuda'ns a fer-ne difusió i tenir cura d'elles.


 


 

 

Et destaquem...