Habitatge i Transició Ecològica

El compostatge a FEDAC Lleida

Notícia del Col·legi FEDAC

Data publicació: Dimarts 08, març del 2022


Imatge de la notícia El compostatge a FEDAC Lleida

Projecte del Col·legi FEDAC

Els alumnes de S2 de l'escola FEDAC LLEIDA estant posant en marxa el compostatge al centre amb l’ajut de la “Microxarxa de compostatge a l'escola” de l'Agenda 21. Des de la Paeria s'ha facilitat al centre un compostador i airejador de 600 litres així com ajuda i informació per la seva implementació.

Pel que fa al compostatge al centre educatiu els objectius són que els alumnes visualitzin el procés i les seves variables, entenguin la idea del cicle, aprofitin els recursos, redueixin els residus, transformin aquests residus en recursos, tinguin una oportunitat d'aprenentatge vivencial i creïn noves experiències educatives a l'espai exterior.

Per assolir aquests objectius i amb l'assessorament que us hem comentat, hem estructurat el projecte en diferents fases:

  1. El treball previ a l'aula, on hem recollit propostes per a preparar el projecte, començat a conèixer el cicle de compostatge i decidit on col·locar el compostador.
  2. El temps d’omplir el compostador, on hem pensat estratègies per obtenir les restes de matèria orgànica i matèria seca al centre educatiu i rebut indicacions per anar omplint el compostador.
  3. Les propostes de treball durant el procés de compostatge, estem treballant un conjunt de propostes experimentals a l'aula que permeten aprofundir en el procés de compostatge i les característiques del compost.
  4. Quan el compost ja està llest, farem activitats de tancament, en traurem les conclusions i buscarem usos del compost obtingut.

Així us recordem que amb petits gestos (que no deixen de ser importants) i la conscienciació anem avançant per fer del món on vivim un lloc molt més sostenible. I recorda: Els canvis comencen en un mateix! Ajuda'ns!

Comissió Escola Verda FEDAC LLEIDA

Et destaquem...