Fem sabó amb oli brut de casa
Notícia del Col·legi Episcopal
Data publicació: Dijous 28, maig del 2020
Alumnes del Col·legi Episcopal
Quan es tracta de reciclar, gairebé tots estem conscienciats a separar el paper, plàstic, vidre, orgànic… però poques vegades tenim en compte productes com l’oli usat.
L’oli rebutjat és nefast per a la naturalesa, sobretot per al medi ambient aquàtic. Des del col·legi Episcopal, i posant en valor el nostre lema: Sent L’Eco, hem preguntat als nens i nenes de quart de primària què podríem fer amb l’oli que usem a casa, ja que normalment n’utilitzem una gran quantitat per cuinar i, en molts casos, no acaba sent reciclat correctament. Hem començat amb un debat-reflexió sobre la importància de separar l’oli usat i de no llençar-lo per l’aigüera, fent èmfasis en la contaminació de l’aigua i el paper de les depuradores. Igualment, es posa atenció en els beneficis del reciclatge de l’oli usat, com l’elaboració de sabó.
Aquest debat ha permès a l’alumnat reflexionar sobre: com es gestionen els residus a casa seva, a l’escola o a altres indrets que ells freqüenten, valorar el reciclatge i donar exemples concrets de pràctiques habituals. D’aquesta manera, l’alumnat també fa un important paper de transmissors de la importància de la separació i el reciclatge a les seves famílies.
Treballant amb molta cura i sota la vigilància extrema, al laboratori de l’escola han conegut la sosa càustica com a producte químic i han comprovat els efectes de la seva barreja amb aigua i juntament amb l’oli brut hem aconseguit fer sabó emmotllant-lo en safates de plàstic reutilitzades.