Taller d'aus per la seva renaturalització a la ciutat de Lleida
Notícia Col·legi Espiscopal
Data publicació: Dilluns 19, febrer del 2024
Taller aprenentatge_manteniment caixes niu
L'optativa de medi ambient de tercer d'ESO del Col·legi Episcopal investiguen dins del Pla d'Oasis i Biodiversitat de la ciutat de Lleida, amb l'objectiu d'afavorir la biodiversitat a partir de la renaturalització de les ciutats.
El passat dimecres, es va fer el segon taller dedicat a la importància de les caixes niu a les ciutats. Es va parlar de les principals espècies d'aus cavernícoles, és a dir, que necessiten nidificar en llocs tancats com una caixa niu per pondre els ous, i els seus beneficis pel control de plagues com la processionària. S'estima que una Mallerenga necessita 37.000 cucs de processionària per poder alimentar a les seves cries durant només 15 dies.
També es van construir unes caixes niu i els detalls que han de tenir, o no, perquè els depredadors no puguin accedir!
I finalment es va fer el seguiment i neteja de les caixes niu que hi ha penjades al bosc de ribera de la Mitjana.
La pàgina web nius.cat és una iniciativa de ciència ciutadana centrada en el seguiment de nidificació dels ocells i els seus canvis al llarg del temps. Aquesta web recull totes les aus que nidifiquen a Catalunya, les dades es recullen en forma de mapa, gràfics i taules en temps real. Totes les caixes niu que es pengin seran registrades a nius.cat per tal de poder contribuir al coneixement i a la ciència de la nostra fauna.
Donem les gràcies a l'ornitòleg Joan Bernal i a la coordinadora de les Escoles Sostenibles Diana Calvo que van fer possible aquest taller.