Projectes sostenibles Lestonnac a primària
Notícia del Col·legi Lestonnac L'Ensenyança
Data publicació: Dimecres 05, de març del 2025
Fotografia Col·legi Lestonnac
Els i les alumnes de 2n de primària van realitzar un projecte que es titulava “ El millor residu és el que no existeix”, on vam treballar el mal ús que fem del plàstic i el dany que li pot generar al mar. Dins d’aquest projecte van venir a fer diferents activitats com per exemple un conte sobre la producció del teixit i el seu reciclatge des d'Escoles Sostenibles emmarcat dins del Pla de Prevenció de Residus de l'Ajuntament de Lleida i una xerrada de Green Peace, on vam parlar del mal ús del plàstic. Finalment, com a resultat final, vàrem decorar el nostre passadís amb animals marins i plàstic perquè poguessin observar el mal que pot fer el mal ús d’aquest.
Els nens i nenes de 3r han realitzat un projecte sobre el “Viatge d’un plàstic” amb l’objectiu d’ entendre el cicle de vida dels plàstics, com reduir la contaminació plàstica a través d’accions quotidianes (reciclatge, reutilització i reducció).
Els i les alumnes de 4t EP, vam treballar el Overshoot Day (Dia de l'Excedent Ecològic). El projecte tenia com a objectiu augmentar la consciència sobre l'ús dels recursos naturals i promoure canvis en les conductes individuals. Les accions que es van duu a terme van ser:
- comprendre el concepte.(investigació)
- realitzar un petit anàlisi sobre el consum a la nostra escola a nivell alimentació, habitatge i mobilitat. (enquesta)
- elaborar un seguir de consells i orientacions per millorar els resultats obtinguts a l'enquesta. (video)
A cinquè de primària vam desenvolupar el projecte sobre la gestió dels residus i el seu etiquetatge. D'aquesta manera, en primer lloc, vam aprendre la traçabilitat dels cinc tipus de residus i, en segon lloc, la lectura i comprensió dels diferents tipus d'etiquetatges en diferents tipus d'envasos. Tot plegat, ens va ajudar a entendre millor i conscienciar-nos de la importància de la bona gestió dels residus.
Els nens i nenes de sisè de primària vam desenvolupar un projecte sobre la petjada hídrica, és a dir, la quantitat d’aigua que consumim diàriament de manera directa i indirecta a les nostres llars. En el nostre projecte, vam investigar la petjada hídrica de cada alumne, ens vam dividir en grups i vam agafar un exemple de producte que consumim en el nostre dia a dia per explicar la quantitat d’aigua que es necessita en el procés de creació, fabricació, transport i ús del producte.
Junts fem escola, junts cuidem el planeta!