Treball per evitar el malbaratament dels aliments
Notícia de l'Institut Josep Lladonosa
Data publicació: Dimarts 13, de maig del 2025
Decàleg malbaratament alimentària a l'Institut Josep Lladonosa
Durant aquest curs aprofitem les classes per treballar els valors relacionats amb la sostenibilitat. Al projecte de 1r ESO, mitjançant activitats creatives amb materials reciclats, debats i iniciatives pràctiques, l’alumnat de 1r (que participa voluntàriament de l’experiència) explora la importància del reciclatge, la reducció de residus i la protecció del nostre planeta. Aquest projecte promou l'intercanvi cultural i el treball en equip, alhora que s'enfronta als reptes ambientals globals.
En els grups de 3r ESO, la professora de socials, ha treballat la sostenibilitat a partir de la producció i consum d’aliments. El treball s’inicia amb una pregunta: Produïm menjar per després llençar-lo?.
L’objectiu és prendre consciència del consum que fem dels aliments que tenim a disposició i veure quin és el malbaratament alimentari que es produeix.
L’alumnat ha realitzat enquestes per conèixer els hàbits de consum i ha elaborat un decàleg per donar a conèixer de quina manera podem evitar aquest malbaratament alimentari. Hem penjat al passadís alguns dels cartells que han fet.
També a 3r ESO, la professora de Visual i Plàstica treballa la reutilització de fulls de paper utilitzats a una cara com a llibretes d’esbossos.
I aquests dies estem preparant activitats en motiu de la Setmana de la Natura. El nostre Institut ens adherim al seu objectiu : fer difusió i prendre consciència de la necessitat de conservació de la natura enfront dels canvis que ocasionem els humans en les nostres activitats diàries.