Habitatge i Transició Ecològica

Navegació

Curs "Els residus a l'aula" 1112

Curs "Els residus a l'aula" (curs 2011-2012)

Documents de les sessions:

Sessió 1 (18 d'octubre): "Ecoauditories de residus"

Les ecoauditories (de residus) als centres escolars, processos educatius, participatius i transversals, dirigits a educar en valors ambientals i a millorar l'ambientalització dels centres.

 

Sessió a la Panera (25 d'octubre): "Els residus i l'art: L'exposició R+R+R i altres recursos"

La Roser Sanjuàn ens presentà l'exposició del Curro Claret que està actualment a l'espai miniPanera i altres treballs d'artistes i dissenyadors, que han passat per la Panera o que formen part de la col·lecció permanent, entorn al tema dels residus.

Presentació de la sessió

 

Sessió 2 (10 de novembre): "La reutilització de residus i materials al centre educatiu"

Activitats plàstiques entorn a la reutilització de residus, però també quines altres possibilitats hi ha de fer servir materials reutilitzats en el dia a dia dels centres educatius.

Material Llar Josep Borràs

 

  • Mostra de materials i consells pràctics, Traç. Tallers creaitus Lleida:
Material Traç 2 Material Traç 4 Material Traç 6 Material Traç 7
Material Traç 1 Material Traç 3 Material Traç 5 Material Traç 8

 

Sessió 3 (29 de novembre): "Transformacions dels residus i cicles dels materials"

Per poder comprendre la problemàtica i les alternatives que suposen els residus és important conèixer les característiques que tenen, les transformacions que pateixen, així com el cicle que es produeix amb aquell material (d'on prové, quines fases passa, on anirà a parar....)

Volem agraïr la col·laboració de l'Alba Castelltort, l'Anna Baró i l'Adrià Garriga, per facilitar-nos els detalls de l'activitat "El cicle del paper", activitat d'Escola i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell.  Aquí podeu trobar el dossier educatiu de l'activitat.

Aquí podreu trobar una fitxa que recull les "receptes" per fer sabó i biodiesel de l'Institut Josep Lladonosa. A l'apartat "Novetats al blog" d'aquesta pàgina http://webquest.xtec.cat/WebCaceres/index.htm, trobareu les caceres "tic El Sr. Alumini", "El Coltan, el mineral més car del món" i "Canvi climàtic i malària"

 

Sessió 4 (17 de gener de 2012): "Passem a l'acció! Què podem fer amb els residus?"

 

La gestió dels residus a l'escola s'ha de basar en la prevenció dels mateixos, treballant temes com  la Reducció, Reutilització i Reciclatge, així com la seva correcta recollida selectiva i gestió.

A la sessió hem vist algunes propostes d'accions que es poden dur a terme i la importància de la comunicació/sensibilització ambiental com a suport a les accions desenvolupades, i com a eina pedagògica en sí mateixa.

 

Sessió 5 (7 de febrer de 2012): Recull de recursos

A continuació trobareu un recull de recursos diversos per treballar els residus a l'aula per a tots els nivells educatius (educació infantil, primària, ESO,...) tant a nivell de propostes didàctiques, contes, jocs,... com material informatiu per alumnes i/o professors, llibres (que majoritàriament podeu trobar a la xarxa pública de biblioteques, o disponibles al fons documental de l'Agenda 21 Escolar de Lleida), webs, blogs, materials audiovisuals....

 

Navegació

Et destaquem...