Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Agenda 21 Escolar/A21E i MX antic/Registre històric/Formació/Curs "Potenciem la sostenibilitat al nostre centre" 1516
Navegació

Curs "Potenciem la sostenibilitat al nostre centre" 1516

Curs "Potenciem la sostenibilitat al nostre centre" (curs 2015-2016)

A mesura que es vagin realitzant les sessions, es podran anar consultant tots els documents i apartats (enllaços en color taronja):

Documents de les sessions:

Sessió 1 (27-10-15): Presentació del curs

Sessió 2 (10-11-15): L'aigua

Sessió 3 (24-11-15): Reducció dels embolcalls de l'esmorzar

Proposta "L'esmorzar - Fem menys brossa a l'escola", per al curs 2015-2016:

Sessió 4 (26-1-16): Energia i canvi climàtic

Presentació de l'experiència "El nostre planeta i l'efecte hivernacle", de l'Escola Camps Elisis,desenvolupada amb alumnes de cicle superior durant el curs 2014-2015 i que es va presentar en al congrés "Fem ciència a l'escola - Congrés Anna Gené", a Lleida, amb Aurèlia Mor, mestra de l'escola, i Maica Peguera i Marta Villanueva, alumnes de 4rt del Grau  d'Educació Primària (UdL), que van realitzar el projecte. Aquest projecte contempla vàries experiències i la construcció de petits hivernacles per poder treballar d'una manera especialment manipulativa i entenedora.

Altres recursos:

Sessió 5 (9-2-16): Biodiversitat i espais naturals a prop (I)

Sessió sobre com podem treballar aspectes relacionats amb la biodiversitat i els espais naturals, tot aprofitant els recursos que tenim més a l’abast: els arbres i la vegetació del nostre pati i/o dels carres i places propers al nostre centre, i jardins, parcs i espais naturals del nostre municipi, tot aprofitant els canvis que s’esdevenen al llarg del curs escolar. Vam comptar amb l'experiència de l'Escola La Mitjana i vam presentar altres experiències i recursos.


Sessió 6 (8-3-16): Biodiversitat i espais naturals a prop (II)


Amb Esther Fanlo, biòloga i responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida

En la sessió es van presentar recursos per estudiar i desenvolupar projectes relacionats amb la biodiversitat:  recursos per obtenir información, participació en projectes ja existents, eines informàtiques a l’abast, propostes de projectes o treballs a Lleida (anellament, trampeig fotogràfic, Bioblitz, seguiment de nidificació, ratpenats, cigonyes,...), en col·laboració amb els programes de seguiment municipals.

La sessió es va adreçar especialment a professorat de cicle superior, ESO i Batxillerat, interessats en projectes interdisciplinars, projectes de síntesi i/o treballs de recerca relacionats amb aquest àmbit.

Navegació

Et destaquem...