Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres de la ciutat

La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres de la ciutat

Amb motiu de la campanya d’esporga d’hivern 2018/2019

Data publicació: Dilluns 19, novembre del 2018


Imatge de la notícia La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres de la ciutat

©Hermínia Sirvent

La campanya d’esporga d’hivern que duu a terme l’Ajuntament de Lleida per la temporada 2018/2019 contempla enguany actuacions en prop de 15.000 unitats d’arbres en diversos carrers, places i patis escolars de la ciutat. La campanya d’esporga, que s’allargarà fins el proper mes de març, s’estructura en tres grups de treball format per dues màquines i quatre operaris. Les restes d’esporga es recuperen diàriament i es transporten fins a centres autoritzats per tractar i gestionar aquest tipus de material.

Un grup de treball ha realitzat treballs d’esporga en diversos carrers de Magraners, la Rambla Francesc Macià i la Rambla Ferran. Un segon grup de treball s’ha centrat en la Bordeta i Cappont. I un altre grup de treball ha esporgat, de moment, la plaça 8 de març, la plaça de les missions i la zona de l’Escorxador. En aquests moments les actuacions es centren a Blondel, Prat de la Riba i Avinguda de Madrid. Properament les actuacions es centraran en la zona dels Instituts i la Mariola.

Les campanyes d’esporga, que es realitzen a l’hivern i a l’estiu, tenen l’objectiu de garantir el bon estat dels arbres de la ciutat i evitar les caigudes de branques que poden ocasionar molèsties o envair la via pública. Les restes d’esporga es porten a una planta autoritzada de recepció de material vegetal, on es trituren per utilitzar-les de nou com a encoixinat de jardineria o bé es composten per utilitzar-les com a substrat ric en nutrients. A partir del mes de maig-juny, segons les condicions meteorològiques, s’iniciarà la campanya d’esporga d’estiu.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida ha aconseguit augmentar els darrers anys un 30% l’arbratge de la ciutat amb la creació de diversos boscos urbans, amb l’objectiu de fer una ciutat més sostenible, guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. A més a més, el consistori lleidatà produeix de manera pròpia gran part de l’arbustiva i l’arbrat urbà que necessita per les zones enjardinades i per la creació i el manteniment dels boscos urbans, a través d’un viver d’arbustiva pilot i un viver forestal municipal, que funcionen a bon ritme.

Categories: Espais Verds, Esporga

Et destaquem...