Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Ruta per descobrir l’origen dels sòls de l’Horta de Lleida i els seus potencials per l’ús agrari

Ruta per descobrir l’origen dels sòls de l’Horta de Lleida i els seus potencials per l’ús agrari

Un itinerari que ha començat a la Cerdera i ha finalitzat a Rufea, després de visitar les partides de Torres de Sanui i la Caparrella.

Data publicació: Dilluns 25, abril del 2022


Imatge de la notícia Ruta per descobrir l’origen dels sòls de l’Horta de Lleida i els seus potencials per l’ús agrari

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Un grup de 25 persones ha participat aquest darrer diumenge a l’Ecoactivitat “El paisatge de l'Horta a través dels sòls. El paper del riu Segre com a formador de paisatge”, on s’ha fet un recorregut per l’Horta de Lleida i s’ha observat els diferents sòls, s’ha explicat el seu procés de formació i la seva idoneïtat per a l’ús agrari.

La visita, organitzada dins del programa Ecoactivitats de la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, s’ha realitzat en autobús per poder complimentar una ruta que s’ha iniciat a la Cerdera, un mirador excepcional de l’Horta i que a la vegada ha servit per explicar la formació geològica dels turons que trobem a la plana. L’itinerari ha continuat per la partida de Torres de Sanui, passant per la Caparrella i ha finalitzat en els Aiguamolls de Rufea.

Durant el recorregut s’han pogut apreciar els diferents tipus de sòls, s’ha detallat com han estat formats i quins condicionants presenten pel seu ús agrari, característic de l’Horta de Lleida. La visita ha finalitzat a Rufea, on les terrasses fluvials del riu Segre han format uns sòls de textura franco-argilosa excepcionalment bons pel seu agrari.

La visita, que ha estat conduïda per Miquel Aran, agrònom i edafòleg i actualment director del Parc Científic Agroalimentari, ha comptat amb la col·laboració de la Sociedad Española de Ciencia del Suelo (SECS) i la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA).

Aquesta activitat s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de diferents temàtiques, per a tots els públics.

Les properes Ecoactivitats d’aquest any seran el punt d'observació d'artròpodes a la ciutat, el dissabte 30 d'abril, i la trobada de compostaires, el dissabte 7 de maig.

Podeu consultar el programa d’Ecoactivitats al nostre web: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat, i seguir-nos a les xarxes @lleidaenverd

Et destaquem...