Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Programa conjunt de la Paeria, amb Girona i França, per promoure la descoberta dels espais fluvials del Segre, una alternativa en temps de Covid-19

Programa conjunt de la Paeria, amb Girona i França, per promoure la descoberta dels espais fluvials del Segre, una alternativa en temps de Covid-19

Èxit de la campanya de compostatge domèstic que s’està realitzant on-line durant l’estat d’alarma

Data publicació: Dimecres 20, maig del 2020


Imatge de la notícia Programa conjunt de la Paeria, amb Girona i França, per promoure la descoberta dels espais fluvials del Segre, una alternativa en temps de Covid-19

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Lleida, a través de la regidoria de Transició Ecològica de la Paeria, col·labora amb Perpinyà i Girona dins del programa de Turisme transfronterer fluvial sostenible (TTFS) per promocionar un turisme saludable de descoberta dels espais fluvials del Segre, el Ter, el Fluvià i el Tet.

Aquest projecte treballa amb la filosofia de continuar adequant els espais naturals més propers perquè conservin els seus valors ecològics, i oferir l'oportunitat a la població de redescobrir i gaudir de la natura més pròxima de forma segura, senzilla i tranquil·la. El regidor de Transició Ecològica de la Paeria, Sergi Talamonte, ha remarcat que “mantenir la salut ecològica i ambiental del nostre entorn s’ha comprovat aquests dies que és una forma de conservar una millor qualitat de vida i el TTFS s'erigeix com un turisme de característiques òptimes en temps de Covid-19, lluny de grans concentracions i apte per gaudir també del riu Segre i de totes les accions de preservació ambiental que s'hi han fet”.

 

Per mitjà d’aquest projecte, que s’ha presentat avui a la comissió informativa de les Polítiques de Gestió i Promoció de l’Habitatge i Transició Ecològica, s'han realitzat diverses obres de millora ecològica al riu Segre (eliminació d'espècies invasores, plantació d'arbrat, col·locació de caixes niu, torres de biodiversitat i basses de reproducció d'amfibis) i d’infraestructures perquè la població hi pugui accedir amb més facilitat i gaudir de tota la riquesa paisatgística i natural que atresora (camí natural, senyalització, observatoris de fauna, espais de descans amb bancs i taules, activitats de descoberta del riu, de la història i de la flora i de la fauna...). La iniciativa TTFS és també un element de dinamització del turisme verd i blau de manera conjunta amb les ciutats de Perpinyà i Girona.

El programa INTERREG POCTEFA – TTFS està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona de frontera entre Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Èxit de la campanya de compostatge domèstic

Malgrat que el Covid-19 ha obligat a posposar el programa d'activitats previst durant aquesta primavera, la regidoria de Transició Ecològica es manté activa amb la presentació d’aquest conveni de col·laboració per continuar fent promoció turística de l'ús dels rius. És una de les línies de treball que avui s’han exposat a la comissió informativa de les Polítiques de Gestió i Promoció de l’Habitatge i Transició Ecològica, on també s’ha tractat la campanya de compostatge domèstic, que està essent un èxit de participació en els 3 tallers online programats i una demostració del treball que es pot fer en transició ecològica quan la realitat obliga a optar pel format telemàtic. La campanya continuarà amb la cessió de compostadors a escoles, amb cursos de formació i seguiment.

ImatgeHD_cat_46015.jpg

Et destaquem...