Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Millora paisatgística i ambiental del tram urbà del marge dret del riu Segre

Millora paisatgística i ambiental del tram urbà del marge dret del riu Segre

L’actuació consisteix en l’aportació de terra a la jardinera que hi ha peu de mur, la reparació del reg i la plantació de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva.

Data publicació: Dilluns 12, abril del 2021


Imatge de la notícia Millora paisatgística i ambiental del tram urbà del marge dret del riu Segre

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha dut a terme treballs de millora ambiental i paisatgística d’un tram del marge dret de la canalització del riu Segre. Les actuacions es concentren entre el pont Vell i el pont de la Universitat i consisteixen en l’aportació de terra vegetal a la jardinera del peu del mur, la reparació del reg i la plantació de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva.

Es tracta d’espècies autòctones mediterrànies, de port mitjà o alt, de baix manteniment i floració vistosa com la ginestera (200 exemplars), el baladre (200), la ginesta (100) o l’estepa (100). Algunes espècies s’han seleccionat també per tenir fruits carnosos que puguin servir d’aliment a la fauna, com els petits ocells, Aquestes espècies són el llentiscle (80), l’aladern (50), el saüc (50) o l’ullastre (140). I també s’ha triat espècies molt adaptades a condicions climàtiques extremes, com el tamariu (200) i el salat (80).

L’actuació persegueix diferents objectius com són:

 

 

  • la integració paisatgística, oferint un espai més acollidor pels usuaris que passegen i fan esport en aquest espai, actualment de formigó,

 

  • una major naturalització del tram urbà del riu Segre, oferint refugis i fonts d’aliment de fauna (insectes, rèptils i petits ocells) i contribuir a la millora de la biodiversitat de la zona. L’actuació es planteja també com una prova pilot per observar com s’adapten les diferents espècies a les dures condicions d’insolació per tal de fer projectes de continuïtat i proposar una posterior adequació dels altres trams del mur del marge dret de la canalització.

 

 

Aquestes actuacions compten amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre”, que té com a objectiu millorar les condicions ambientals del riu Segre i promocionar les activitats turístiques i de descoberta de l’espai. Aquest és un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.

Et destaquem...