Més de 15.000 participants en les activitats de la Fundació Lleida 21 al 2010
La Paeria ha rebut un reconeixement per la seva tasca en comunicació i educació ambiental
Data publicació: Dimecres 27, juliol del 2011
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la reunió del nou patronat de la Fundació Lleida 21. En la sessió s’ha destacat l’elevada participació de la ciutadania en les diferents activitats organitzades al llarg de l’any passat, amb més de 15.000 persones. Precisament, la Paeria ha estat reconeguda enguany amb una menció especial en l’apartat de comunicació i educació ambiental del prestigiós concurs Capital de la Biodiversidad 2011. Dins d’aquest mateix guardó, l’Ajuntament va rebre un segon premi per incloure un apartat de regulació específica d’activitats d’impacte ambiental elevat i un altre de protecció del medi ambient dins de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana.
En la reunió del patronat de la Fundació Lleida 21 s’ha presentat la memòria de les actuacions realitzades al llarg de l’any 2010:
- Desenvolupament de l’Agenda 21 de Lleida: impuls als grups de treball del Segre, en commemoració del 2010 com a any d'aquest riu, dinamització de l’agenda 21 escolar a 64 escoles de la ciutat, dinamització de les ecoentitats de Lleida amb 37 entitats i la participació dels escolars a les activitats d’educació ambiental del programa Lleida en viu amb 7.102 escolars i 352 activitats.
- Realització de campanyes ciutadanes de sensibilització mediambiental sobre prevenció de residus, deixalleries, reciclatge del vidre en establiments comercials, orgànica a les escoles i grans actes festius amb activitats de sensibilització: Festa del Medi Ambient i Setmana de la Mobilitat Sostenible.
- La Lleida de l'Horta: promoció del producte de proximitat amb la consolidació del mercat de l’hort a taula, la jornada Benvinguts a l’horta, la construcció dels horts familiars a Rufea i la realització d’estudis sobre potencial del mercat de proximitat i de la producció agrària de l’horta.
- Actuacions als espais naturals amb seguiment de la biodiversitat i millora de la Mitjana i els aiguamolls de Rufea. 4637 visites guiades a l’exposició. Programes d’ecoactivitats amb 1.400 participants als cursos.
- Agència de l'Energia: formació, informació i assessorament a ciutadans, tècnics municipals i empreses sobre estalvi i eficiència energètica i energies renovables. Jornades de formació i punt d’informació de l’energia. Planta fotovoltaica al camp d’esports i xarxa d’escoles solars. 2.258 participants a la setmana de portes obertes de l’energia.
- Redacció i tramitació de 23 projectes presentats a diferents línies subvencionadores i de finançament.