Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'EMU cedeix dos habitatges per a un projecte de masoveria urbana per a joves que els reformaran i tindran un lloguer assequible

L'EMU cedeix dos habitatges per a un projecte de masoveria urbana per a joves que els reformaran i tindran un lloguer assequible

El tinent d'alcalde Sergi Talamonte assenyala que la masoveria urbana és una excel·lent fórmula com a alternativa a l’accés convencional a l’habitatge ja que facilita una llar digna amb un lloguer assequible a joves que no poden accedir al mercat lliure.

Data publicació: Dilluns 27, juliol del 2020


Imatge de la notícia L'EMU cedeix dos habitatges per a un projecte de masoveria urbana per a joves que els reformaran i tindran un lloguer assequible

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme i l’Associació Obrint Portes per l’Habitatge Social han signat aquest migdia un contracte de masoveria urbana pel qual es destinen dos habitatges de l’EMU que seran reformats i habitats per joves menors de 30 anys, una fórmula per a facilitar habitatge convencional com a solució a la manca d’habitatge assequible.

Es tracta de la primera vegada que la Paeria opta per aquesta fórmula. Com ha explicat el regidor d’habitatge i president de l’EMU, Sergi Talamonte, aquesta iniciativa se suma al conjunt de mesures de l’Ajuntament per fer front a l’emergència habitacional. “La masoveria urbana és una excel·lent fórmula com a alternativa a l’accés convencional a l’habitatge, facilitant l’accés a un habitatge digne per joves en dificultats per accedir al mercat lliure amb un lloguer assequible”, ha resumit Talamonte. “Senzillament posem habitatges que necessiten reformes a l’abast de persones joves amb dificultats d’accés a l’habitatge”, ha conclòs Talamonte.

L’EMU cedeix els 2 pisos en usdefruit per 7 anys, prorrogables per 3 anys més a l’Associació Obrint Portes per l’Habitatge Social, que reformarà aquests habitatges i els gestionarà, ocupant-se de la selecció i seguiment dels 5 joves que hi viuran, que pagaran un lloguer assequible, sempre inferior al preu de mercat. L’EMU aportarà a l’Associació la quantitat de 15.000€ en concepte de col·laboració per a les despeses que comporti l’execució de les obres d’habitabilitat dels immobles.

Obrim Portes és una associació creada l’any 2018 i que té com a finalitat promocionar l’habitatge social digne per aquelles persones que no tinguin garantit aquest dret, millorant així, dins les possibilitats de l’associació, la qualitat de vida d’aquestes persones en risc d’exclusió social (indistintament de l’edat, gènere, nacionalitat o religió), així com proporcionar alternatives.

Et destaquem...