Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La recollida de residus porta a porta de Lleida, experiència referent

La recollida de residus porta a porta de Lleida, experiència referent

Lleida, protagonista juntament amb Barcelona, Brescia, Pamplona i Parma, d’una presentació de sistemes porta a porta organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Data publicació: Dilluns 22, març del 2021


Imatge de la notícia La recollida de residus porta a porta de Lleida, experiència referent

Imatge: ©joperez

La recollida de residus porta a porta de Lleida ha estat un dels models referents escollits per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per protagonitzar una presentació d’aquest sistema adreçada a ajuntaments.

Al costat de Barcelona i Pamplona i de les localitats italianes de Brescia i Parma, Lleida ha presentat, aquesta setmana, en un taller de l’AMB, el seu desplegament del porta a porta, un projecte que aquest 14 de març s’ha ampliat amb sectors dels barris de Pardinyes i de Balàfia i que es va iniciar el 2018 amb Ciutat Jardí, Vila Montcada i part del Camp d’Esports.

La presentació de Lleida va anar càrrec de la coordinadora de Sostenibilitat de la Paeria, Esther Fanlo, que ha destacat l’interès que l’experiència d’aquesta ciutat està generant en molts municipis.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha subratllat que “Lleida obre camí amb la implantació de la recollida porta a porta a Catalunya, ja que, després de Barcelona, que l’ha iniciada en alguns barris, és la ciutat catalana amb més població que, ara per ara, l’està posant en marxa.”

Talamonte ha afegit que “és un orgull intervenir en un espai de debat i de representació municipalista del relleu de l’AMB amb un projecte capdavanter que vol lluitar contra una emergència climàtica que ens interpel·la a totes i tots i, molt particularment, les ciutats i la gestió dels residus”.

Amb el model porta a porta s’aspira a assolir el 70 per cent del reciclatge del total de les escombraries de Lleida.

Ciutat i Jardí, Vila Montcada i una part del Camp d’Esports -1.400 habitatges i 2.972 habitants- són els barris on es va iniciar el canvi de model que el 14 de març es va ampliar amb sectors de Pardinyes i de Balàfia -3.700 habitatges, 7.600 habitants i 300 comerços. En total, una població de 10.572 persones implicades i 5.100 llars.

Et destaquem...