Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Lleida celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Lleida celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 18 al 27 de setembre, la ciutat s'adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011, que es du a terme a gairebé 2.000 ciutats europees.

Data publicació: Dimecres 14, setembre del 2011


Imatge de la notícia Lleida celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest dimecres els actes programats coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011 sota el lema “Estalvia benzina, regala aire net”. Aquesta és la dotzena edició que es du a terme a gairebé 2.000 ciutats europees i que enguany es realitzarà a Lleida del 18 al 27 de setembre. Aquí podeu consultar els actes de la setmana.

En el marc d’aquesta temàtica, el paer en cap ha explicat que la ciutat de Lleida ha guanyat en el darrer any i mig gairebé 2.400 noves places d’aparcament, de les quals 1.167 són soterrades i 1.200 dissuasòries. Això suposa un increment del 60% en l’oferta de places de pàrquing per als ciutadans, que es veuran incrementades properament amb l’entrada en funcionament dels aparcaments de Vialia (600 places) i el Parador del Roser (67) i amb nous aparcaments dissuasoris al Centre Històric.

Quant a les places d’aparcament soterrades, hi ha hagut un augment del 40% en només un i mig, amb l’entrada en funcionament del pàrquing de la Llotja i Ricard Viñes i més recentment el del Passatge l’Empordà. Així, des que va entrar en funcionament del pàrquing de l’hospital Arnau de Vilanova al 2008, s’ha doblat l’oferta d’aparcament soterrat a la ciutat, ja que s’ha passat de 2.050 places a les 4.175 actuals, que es veuran incrementades en un 15% més amb Vialia i el Parador arribant a les 4822 places.

Pel que fa als aparcaments dissuasoris, en el darrer any i mig s’ha augmentat en un 82% el nombre de places d’aparcament amb l’entrada en funcionament del d’Alcalde Recasens, camí de Rufea, al cantó del pont de Príncep de Viana i carrer Euskadi, entre altres, de tal manera que sumen un total de 2.435 places.

Properament, Lleida disposarà de 5 panells intel·ligents d’aparcament que estaran ubicats a Príncep de Viana –Prat de la Riba, Príncep de Viana- Pont Príncep de Viana, Estudi General, Av Garrigues i Rambla Aragó. Aquests panells indicaran la quantitat de places que hi ha lliures als pàrquings de Blondel, Sant Joan, Blas Infante i La Parra. Aquest sistema, que està en fase de proves, començarà a funcionar a finals d’aquest mes de setembre.

Augment del 3% d’usuaris del transport públic

El paer en cap ha fet balanç, a més, de les actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida per millorar la mobilitat en transport públic, la mobilitat del vianant i en bicicleta. Així, cal destacar que en els últims anys el nombre de viatgers que utilitzen el transport públic ha augmentat en un 3% arribant als 7,5 milions de viatgers gràcies a les millores que s’han portat a terme i a l’entrada en funcionament de noves línies (L-17 i L-18) o la reforma d’altres (L-19, L-11, L3, L4, L7 i L10).

Respecte a la mobilitat a peu, en els últims anys s’han fet més de 1.300 actuacions en fer accessibles els passos de vianants. Així, actualment s’ha arribat al 99% a barris com Cappont, Bordeta o Mariola i és superior al 90% a barris com Balàfia, Universitat, Zona Alta, Hospitals o Pardinyes, on actualment s’hi està treballant.

Lleida compta actualment amb 42 carrers de zona 30, on el vianant disposa de més espai segur per circular (Vila Antònia, Comerç, Canonge González, Múrcia, etc.) i s’han vianalitzat 6 carrers (Ruano, Fleming, Ermengol VI,…) on  s’ha anul·lat la circulació de vehicles.

Pel que fa a la mobilitat en bicicleta, s’han construït en els darrers anys un total de 27 nous trams de carril bici, suposant això 12,8 km de carril bici. En total, la ciutat compta amb prop de 37 km de carril bici. A més, es van editar un total de 3.000 guies “A Lleida, belluga’t amb pedals”.

En aquests moments, dins del Pla de Mobilitat Urbana, s’ha iniciat el període d’exposició pública de les propostes (amb el seu desenvolupament), i de recepció d’altres propostes que es puguin formular, fins al 20 d’octubre. De moment, s’han elaborat 68 propostes d’actuació agrupades en les 9 línies estratègiques que es van fixar en els treballs de l’Agenda 21.

 

Et destaquem...