Habitatge i Transició Ecològica

Propostes lúdiques

 

Informació general
El riu al seu pas per Lleida Punts singulars Recursos didàctics Propostes lúdiques

 

 

PROPOSTES LÚDIQUES

1- Piragüisme a les aigües calmades del riu Segre

2- Rutes a peu i en bicicleta

3- El Camí del Riu i la Via de Riu Segre

4- GR 3 o Sender Central de Catalunya

5- Camí de Sant Jaume

6- Ecoactivitats a la natura per tothom

7- La pesca, controlada al nostre riu

8- Visites i activitats al Museu de l'Aigua

9- Plànol del Riu Segre:  punts d'interès i propostes lúdiques.

propostes lúdiques

 

 

1- Piragüisme a les aigües del riu Segre

Amb una tradició de més de 60 anys, el piragüisme a Lleida es practica sobretot al tram de riu de la Mitjana: 1500 metres lineals d’aigües tranquil·les i un entorn exuberant privilegiat. També s’organitzen baixades des de Balaguer i, en èpoques de molta crescuda, és possible arribar fins a la presa dels patamolls de Rufea. L’escola municipal de piragüisme ofereix cursos d’iniciació d’abril a juny.

Més informació: IMAE tel. 973 700607. Federació Catalana de Piragüisme tel. 973 23 03 14

 

piragüistes

Inici

 

2- Rutes a peu i en bicicleta

En un mosaic on conviuen l’aigua, els boscos i l’horta, Lleida compta amb més de 500km de camins d’horta, per passejar o anar en bicicleta.

Turisme de Lleida ha condicionat una dotzena de rutes senyalitzades per la pràctica lliure de la bicicleta que podeu consultar a www.turismedelleida.com/documents/ca/btt/fullet_btt.pdf 

 

Ruta Durada Distància (Km) Desnivell (m)
La Mitjana 55' 11,02 23
Aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Ribagorçana 3h 36,50 191
Aiguamolls de Rufea 1h 10' 14,40 35
Alcarràs 2h 35' 30,93 127
Raïmat 4h 40' 56,02 349
Aeròdrom d'Alfés 2h 10' 26,75 130
Sucs 1h 35' 19,25 95
El pla de Corbins 1h 35' 19,32 145
Alguaire 2h 23,84 381
Els plans d'Alguaire 1h 35' 18,99 219
Almacelles 2h 25' 34,30 285
El pla de la Saira 1h 20' 15,95 93
Camí natural d'Utxesa 2h 20' 28,38 112
Inici


passeig en bici

 

 

3- El camí del riu - La Via de Riu Segre

El camí del riu enllaça un conjunt d’espais de valor natural i cultural: Granyena, la Mitjana, el tram urbà del riu, Rufea i Butsènit.  S'articulen al voltant de l’aigua en el marc del “corredor ecològic” més important de Ponent: el riu Segre. Aquest recorregut permet descobrir tota l’esplendor i riquesa del riu, amb una panoràmica excepcional de la ribera.

Més informació del camí del riu, aquí.

Via de Riu, és una proposta per descobrir el territori a través dels seus rius, un projecte europeu de Turisme Fluvial Transfronterer Sostenible, que neix en el marc del INTERREG POCTEFA TTFS, en el que participen els rius Ter, Tet i Segre. La Via de Riu Segre segueix el traçat del camí del Riu al municipi, i més enllà d'aquest àmbit proposa una ruta ciclista vora el Riu Segre en total la plana de Lleida, entre l'Aiguabarreig Segre/Noguera Pallaresa, a Camarasa, i l'Aiguabarreig Segre/Cinca, a la Granja d'Escarp.

Més informació de Via de Riu, aquí.

cami del riu

Inici

 

4- GR3 o sender central de Catalunya

Aquest sender de gran recorregut, encara no completament senyalitzat, preveu un traçat circular des de Lleida fins a la Seu d’Urgell, per Tremp, i tornada a Lleida per Solsona i Tàrrega. Actualment, el tram senyalitzat entra pel sud-est  del municipi, pel camí vell d’Albatàrrec, resseguint el riu cap al nord-est.

Més informació al web de la Federació d'entitats excursionistes de Catalunya

 

Inici

 

5- Camí de Sant Jaume

La llarga ruta cultural, del Camí de Sant Jaume, travessa Lleida, on, segons la tradició, l’apòstol Sant Jaume es va aturar a predicar. Començant a Cap de Creus, el recorregut passa  pel monestir de Montserrat i  arriba a Lleida per la Mitjana, des d'on ressegueix  el riu fins que es desvia cap Alcarràs, a l’alçada de Butsènit, i continua cap a Aragó.  .

Més informació al web del Camí de Sant Jaume

 

Inici

 

6- Ecoactivitats a la natura per tothom

El Centre d’Interpretació de la Mitjana, situat al parc, ofereix  durant tot l’any una gran varietat d’activitats naturalistes de tots els nivells vinculades amb el Segre.

Pots trobar-ne informació a: http://sostenibilitat.paeria.cat

 

Inici

 

7- La pesca controlada al nostre riu

El tram de riu Segre, al seu pas per Lleida, està catalogat com a zona de pesca controlada (ZPC). Per tant, per practicar-hi la pesca és necessari obtenir, a més de la llicència de pesca recreativa, un permís de zona controlada. Al municipi hi ha present la Societat de Pescadors de Lleida i la Societat de Pescadors Amics del Segre.

 

Inici

 

8- Visites i activitats al Museu de l'Aigua

El  Museu de l’Aigua, situat als edificis de l’antic campament de “La Canadiense”, ofereix diverses propostes adreçades a investigar, conservar i dinamitzar les tecnologies, els paisatges i les cultures de l'aigua, sorgides de la relació íntima de Lleida amb l’aigua del riu, així com  un conjunt de rutes pel territori al llarg dels camins de l'aigua.

Informació a https://cultura.paeria.cat/museus-i-patrimoni/museu-de-laigua/

 

Inici


Et destaquem...