Habitatge i Transició Ecològica

Setmana de la ciència sobre el canvi climàtic

Noticia de l'Escola Frederic Godàs

Data publicació: Dilluns 13, desembre del 2021


Imatge de la notícia Setmana de la ciència sobre el canvi climàtic

Treball dels alumnes de l'Escola Frederic Godàs

Tot l’alumnat del centre ha realitzat diferents activitats amb l’objectiu d’entendre perquè es produeix aquest canvi i que podem fer per revertir-ho.

 

Aquest curs se celebra la vint-i-sisena setmana de la ciència de Catalunya, i el professorat de l’escola Frederic Godàs, un anys més, ha dissenyat tota una setmana de tasques i investigacions científiques per al seu alumnat. Del 15 al 19 de novembre, els nens i nenes de l’escola Frederic Godàs han deixat el seu horari de treball habitual per realitzar treball científic.

 

A partir del lema: “Aturem el canvi climàtic. I tu, què fas?”, tots els infants de l’escola, des de P3 fins a sisè, han investigat i experimentat sobre aspectes i actituds que produeixen aquest canvi, així com aquelles petites accions que podem fer per corregir-lo. A l’educació infantil han classificat residus, han parlat de les causes que provoquen aquest canvi i han buscat solucions. L'alumnat de cicle inicial s’ha centrat en petits gestos per salvar el planeta, realitzant experiments per entendre les causes de la desforestació, del desglaç o de l’ús de plàstics. Al cicle mitjà, han treballat la importància de les 3r (reduir, reutilitzar i reciclar) i han realitzar un taller de reciclatge de paper. L’alumnat de cicle superior s’ha especialitzat en energies renovables i en cases sostenibles, realitzant també diferents experiments per entendre l’efecte hivernacle, les seves causes i les seves conseqüències.

 

Un any més, la setmana de la ciència ha estat un èxit a l’escola. Tots els nens i nenes han pogut gaudir de les diferents activitats, que els han permès aprendre més coses sobre el canvi climàtic a través de la investigació i l’experimentació.

Et destaquem...