Habitatge i Transició Ecològica

Projecte caixes niu a l'Institut Maria Rúbies

Notícia de l'Institut Maria Rúbies

Data publicació: Dimarts 08, mar� del 2022


Imatge de la notícia Projecte caixes niu a l'Institut Maria Rúbies

Projecte de l'Institut Maria Rúbies

El curs 19/20 vam iniciar un projecte de caixes niu a l'Ins Maria Rúbies de Lleida. El projecte, fet per alumnat de 1r d'ESO, s'aborda conjuntament des de les matèries de Ciències Naturals, Ciències Socials i Tecnologia. Els nostres objectius eren apropar la cultura de la sostenibilitat als alumnes, a partir de la descoberta i el coneixement de la fauna propera, i transmetre’ls els diversos valors socials vinculats a les qualitats de la biodiversitat, en un entorn urbà com el nostre.

 

Aquesta primera meitat del curs 21/22 ha culminat un cicle de disseny, construcció, instal·lació i seguiment de caixes niu. El projecte, iniciat fa dos cursos, es va veure malauradament interromput per la pandèmia de la Covid. Reprès el curs passat, els alumnes van acabar de construir les caixes niu i les van instal·lar en diverses ubicacions dels exteriors del centre, sempre a les capçades de diferents arbres i en espais diversificats. Entre finals del curs passat i el present s'ha fet el seguiment de l'ocupació i s'han treballat aspectes sobre l'avifauna, seguint propostes de l'ICO (http://ornitologia.org/ca/) de l'Agenda 21 Escolar (https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/A21E/biodiversitat-escola/biodiversitat-fora) i altres d'elaborades per nosaltres mateixos.

 

Els resultats d'aquest cicle, en xifres, són que hem construït i instal·lat 7 caixes niu, de les quals, durant el 2021, 6 han estat ocupades i en 1 hi ha hagut un intent no reeixit d'ocupació. Ara iniciem un nou cicle, ampliant el nombre de caixes niu i netejant i mantenint aquelles ja ocupades.

 

Et destaquem...