Habitatge i Transició Ecològica

Engeguem la construcció d'un hivernacle en un dels palots

Notícia de l'Escola La Mitjana

Data publicació: Dimarts 08, mar� del 2022


Imatge de la notícia Engeguem la construcció d'un hivernacle en un dels palots

Projecte de l'Escola La Mitjana

Aquest curs, les nenes i els nens de P5 de l'escola La Mitjana prenem un nou compromís amb l'agenda 21: engeguem la construcció d'un hivernacle en un dels palots.

Si el projecte funciona, el curs vinent ens plantejarem l'ampliació de l'hivernacle a un 2n palot o bé a l'hort de terra.

 

Hem parlat del que és un hivernacle i de la seva utilitat i funcionalitat. Hem visionat uns quants vídeos sobre la construcció d'hivernacles de caire "escolar" / "casolà", per tal de fer un llistat del material que necessitem.

 

Hem demanat col·laboració a 2 mares de la classe de P5A , expertes en el tema, ja que són enginyeres agrícoles en actiu.

 

Les  dues mares, molt contentes, s'han ofert a anar a comprar elles el material necessari i ajudar-nos a construir el nostre hivernacle, amb el que tindrem cura de l'hort.

 

Després de visionar els vídeos hem parlat de quin  creiem que pot ser el millor mètode per construir-lo i ho hem explicat a les nostres expertes, que ens han donat el vist-i-plau. Ho farem amb uns arcs fets amb tubs i un plàstic que el cobreixi.

 

Al palot de l'hivernacle i plantarem tomaqueres, enciams, cebes i faves.

 

Aquesta setmana començarem a preparar la terra i a sembrar les hortalisses, i en 1 o 2 setmanes començarem amb la construcció de l'hivernacle.

 

 

Et destaquem...