Habitatge i Transició Ecològica

Tens l'hort a punt?

Els horts escolars

Data publicació: Dilluns 02, desembre del 2019


Imatge de la notícia Tens l'hort a punt?

Hort de l'Escola Magraners

Ja ha arribat la tardor i ens preparem per rebre l'hivern als hort escolars.

Si encara no us heu possat les botes, us recomamen dedicar un moment a revisar alguns dels principals documents de les formacions passades a l'apartat de recursos educatius del nostre web. Segur que trobareu d'utilitat revisar amb cura les 10 regles i què fer abans de preparar la terra de l'hort per sembrar i plantar. El tastet de la teva terra serà fonamental per ajustar el reg, seleccionar les plantes i, el que és més interessant, ajudar-vos a reflexionar sobre els possibles resultats del vostre hort i planificar les tasques.

No us oblideu que cada any la terra s'ha d'adobar ja sigui naturalment, deixant que la matèria orgànica de les plantes es descompongui i s'integri al sol, o artificialment afegint compost. Per rebre-hi, primer heu de donar-hi.

Amb una terra de qualitat podeu realitzar la planificació de tasques en funció del vostre projecte d'hort escolar. És habitual la improvisació als horts escolars degut a la manca de coneixements tècnics, i ni de temps per organitzar les tasques, a més a més dels imprevistos habituals de la naturalesa com les pluges que ens fan marxar de l'hort. Malgrat això, us recomanem realizar la redacció del vostre projecte d'hort amb els alumnes implicats sempre que sigui posible. No us oblideu d'incloure una avaluació del procés i el resultat per garantir l'aprenentatge i la reflexió!

Pels que encara no teniu clar que sembrar i no sabeu la necessitat d'espai d'una col, per exemple, us recomanem consultar el calendari d'hort escolar a l'apartat de recursos del web.

No desespereu si comproveu què us esteu retardant en sembrar o plantar. Recordeu que l'hort és una eina d'experimentació fascinant on es podem aplicar diferents hipòtesis. Imaginació i voluntat és tot el que necessiteu per plantejar als alumnes qüestions com el ritme de creixement entre plantes, color o producció sota diferents condicions; o bé, relacionar altres disciplines com l'art i la tecnologia per crear i fer del vostre hort un espai singular i simbòlic al centre.
Consulta aquí els recursos educatius vinculats als horts escolars.

Et destaquem...