Habitatge i Transició Ecològica

ZERO PAPER D’ALUMINI A FEDAC-LLEIDA

Notícia del Col·legi FEDAC-Lleida

Data publicació: Dijous 09, abril del 2020


Imatge de la notícia ZERO PAPER D’ALUMINI A FEDAC-LLEIDA

Alumnat del Col·legi FEDAC - Lleida

Des de l’escola FEDAC-Lleida ens vam adherir a la Setmana Europea de Prevenció de Residus que es va celebrar el passat novembre. Una de les activitats que vam dur a terme fins a les vacances de Nadal va ser reduir el paper d’alumini a través de la campanya que vam engegar: Zero Paper d’Alumini. T’hi apuntes?

Vam convidar a tots els cursos del centre a participar al Concurs “Bola d’Alumini”. Es tractava de recollir el paper d’alumini dels embolcalls dels entrepans que generava cada classe i fer-ne una bola. El grup que abans d’arribar a les vacances de Nadal obtingués la bola d’alumini més petita seria el guanyador.

A més, per tal d'observar i quantificar el paper d'alumini que generàvem entre tots, a cada aula vam disposar d’una paperera o capsa per dipositar-lo. Un grup d'alumnes de 6è de primària va ser l’encarregat d'anar pesant setmanalment el paper d'alumini recollit i ho van plasmar en una graella i en van presentar el resultat a la resta. La classe guanyadora va ser l’aula de P3B!

A part d’aquesta campanya-concurs, a educació infantil van elaborar una mascota relacionada amb l’eliminació del paper d’alumini; a primer cicle d’educació primària van fer una petita exposició sobre “Què en sabem de l’alumini? I idees per disminuir-ne el seu ús” i a segon cicle d’educació primària i a l’ESO van elaborar un fulletó explicatiu del perquè no hem d’utilitzar el paper d’alumini.

Des de l’escola FEDAC-Lleida ensenyem i eduquem els nostres alumnes en la idea que els petits canvis són poderosos i que tots els granets de sorra que ajudin a la  sostenibilitat del planeta són importants.

Et destaquem...