Urbanisme i Planejament

Et trobes a:Inici/Urbanisme i Planejament/Notícies/Debat sobre la planificació de ciutats intermèdies com Lleida i de la importància de la dimensió urbana i rural

Debat sobre la planificació de ciutats intermèdies com Lleida i de la importància de la dimensió urbana i rural

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i la Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha analitzat la planificació i la gestió del desenvolupament urbà sostenible de les ciutats petites i mitjanes, amb el director del a Càtedra Unesco de la UdL en ciutats intermèdies, Josep M. Llop.

Data publicació: Dijous 23, novembre del 2017


Imatge de la notícia Debat sobre la planificació de ciutats intermèdies com Lleida i de la importància de la dimensió urbana i rural

Josep Maria Llop Torné Director de la Cátedra UNESCO-UdL

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida celebrada avui ha analitzat i debatut sobre planificació i gestió del desenvolupament urbà sostenible de les ciutats intermèdies, de la mà del director de la Càtedra Unesco de la Universitat de Lleida en ciutats intermèdies, Josep Maria Llop.

Llop ha exposat el treball realitzat per la Càtedra els darrers anys, així com l’encaix de Lleida com a ciutat intermèdia i les seves potencialitats i la seva dimensió urbana. En la seva intervenció, el director de la Càtedra Unesco ha destacat “la important dimensió urbana i rural de les ciutats intermèdies perquè són capaces de crear i distribuir riquesa i impulsen un desenvolupament més humà i sostenible”.

Per demostrar la importància de les ciutats intermèdies, Llop ha afirmat que hi ha 8.923 ciutats d’arreu del món de més de 50.000 habitants, que suposen aproximadament el 36% de població mundial, i que només hi ha 503 ciutats amb més d’un milió d’habitants arreu del món, que suposen el 41% de la població.

Llop també ha exposat el treball i la trajectòria de la càtedra els darrers anys. S’han publicat un total de 10 volums i llibres en matèria d’urbanisme i desenvolupament de ciutats, i s’ha col·laborat intensament amb les institucions internacionals perquè es tinguin en compte i es valori l’aportació de les ciutats de perfils mitjans, que són majoritàries arreu del món.

Finalment, el director de la càtedra també ha explicat que s’ha elaborat una metodologia de treball que permet fer, de manera ràpida, un pla d’urbanisme amb un sol plànol, un fet que facilita i agilitza enormement el seu desenvolupament.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha destacat que la Càtedra Unesco amb què col·labora la Paeria és, d’una banda, una extraordinària eina de cooperació internacional que permet a comunitats menys avançades poder desenvolupar la seva planificació urbanística i poder prendre mesures per guanyar major confort i qualitat de vida als seus ciutadans i ciutadanes i, de l’altra, és una eina de producció de coneixement i una bona forma d’exportar el talent que es genera des d’aquí.

La Càtedra UNESCO desenvolupa una xarxa solidària de professionals de la ciutat, de més de 100 ciutats intermèdies del món, amb unes vuit universitats de diversos continents, amb l’objectiu de generar un desenvolupament integral, més humà, harmònic, equilibrat i sostenible millorant la urbanització mundial.

 

Imatge: Josep Maria Llop Torné Director de la Cátedra UNESCO-UdL

Et destaquem...