Finalitzen els treballs de restauració de l’escultura de Màrius Torres
L’Ajuntament de Lleida ha encarregat la rehabilitació i neteja de l’obra de Miguel Àngel Sainz
Data publicació: Dimarts 03, abril del 2018
Aquesta setmana han finalitzat les tasques de rehabilitació i neteja de l’escultura dedicada al poeta Màrius Torres, ubicada al mur de l’antic Canyeret, que van ser encarregades al restaurador Ramon Solé per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.
El monument, obra de l’artista Miguel Àngel Sainz, es va inaugurar el 29 de desembre de 1992, dia en què es commemoraven els 50 anys de la mort de l’autor de ‘Cançó a Mahalta’, i en el marc dels actes programats en l’anomenat “Any Màrius”.
El 2017, l’Ajuntament de Lleida va celebrar l’Any Màrius Torres, aprofitant el 75 aniversari de la seva mort, per recordar la importància de la seva literatura i també el llegat que la família Torres-Pereña va deixar a la ciutat, així com per a celebrar la presència de la seva obra per fer-la encara més universal. La Paeria va produir “Entre dos desembres, la primavera. Màrius Torres”, un espectacle literari amb què va començar tota una sèrie d’actes, en els quals també va participar la Càtedra de la Universitat de Lleida dedicada al poeta.
Un reconegut escultor
Miguel Ángel Sainz (1955-2002), autor de l’escultura de Màrius Torres, és un reconegut escultor que va néixer i viure gran part de la seva vida a Aldeanueva d'Ebre, La Rioja.
Llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts de Madrid amb el número u de la seva promoció. Amplià els seus estudis durant tres cursos a la Facultat de Ciències de la Informació, branca imatge, i en Teologia al Seminari Conciliar de Logronyo.
Durant diversos cursos va ser professor de dibuix i pintura a la facultat de Belles Arts, i, d'Anàlisi de Formes I i II, a la d'Arquitectura de la Complutense de Madrid.
Va ser un artista complet i "complex": la seva obra abasta el dibuix, la pintura, l'escultura, la forja, la talla, el gravat, els vitralls emplomats, el cinema (va realitzar diversos curts), la literatura (escrivia gairebé cada dia, encara que no va publicar res), el disseny de mobles, de llums i de cases.
En escultura va utilitzar la figura humana com a principal motiu, bé en pedra natural, artificial, bronze, polièster o talla en fusta i altres materials.