El Ple de la Paeria aprova l’Ordenança del Paisatge de Lleida
També ha donat via lliure a l’inici dels treballs d’estudi i diagnòstic del Pla Integral Mariola i al projecte del Centre de dia i residència per persones sense sostre. L’Ordenança Reguladora dels Abocaments al Sistema Públic de Sanejament rep el suport unànime dels regidors.
Data publicació: Dimarts 03, juliol del 2018
Imatge: ©Ajuntament de Lleida
El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat l’Ordenança del Paisatge de Lleida, la primera de tot Catalunya que regula l’ordenació del paisatge natural d’un municipi, ja que engloba l’àmbit rural juntament amb l’urbà en un mateix reglament, segons ha assenyalat el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa quan ha intervingut per agrair la confiança dels grups que li han donat suport.
La proposta, que ha rebut el suport dels regidors del PSC, PDeCat, Ciutadans, PP i de la regidora no adscrita, Rosa M. Salmerón i l’abstenció d’ERC, Crida per Lleida-CUM i Comú de Lleida, és fruit de la voluntat de l’equip de govern municipal, que en iniciar-se la legislatura va prometre la necessitat de dotar d’una ordenança ambdós àmbits, ja que el paisatge és un bé col·lectiu d’interès general i ambiental, ha dit Larrosa, que també ha demanat la complicitat de la ciutadania, per fer un bon ús d’aquesta ordenança, que delimita les àrees de tractament d’ambdues zones i la seva especial protecció.
Un altre dels temes que la Comissió de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat ha dut al plenari del consistori d’avui ha estat l’aprovació provisional del Pla Especial del Catàleg de construccions situades en sòl no urbanitzable del terme municipal, proposta que ha estat aprovat per unanimitat.
El Ple també ha debatut aquest matí l’Ordenança Reguladora dels Abocaments al Sistema Públic de Sanejament de Lleida, què ha rebut el suport unànime dels membres del consistori, un reglament que, a l’hora d’establir la seguretat mediambiental, blinda les males actuacions que en un futur puguin produir-se.
Entre els temes de la Comissió Informativa de Polítiques de Drets i Serveis a les persones, per a la política cultura, de l’educació, esports i de la participació que han anat al ple, els regidors han donat llum verda majoritàriament a l’inici dels treballs d’estudi i diagnòstic del projecte Pla Integral Mariola i han aprovat l’atribució temporal de les funcions de direcció tècnica del projecte durant els anys 2018 i 2019.
Al mateix temps, el ple també ha aprovat l’inici dels treballs d’estudi i diagnòstic del futur Centre de dia i residència per persones sense sostre, a l’antic convent de les Josefines, i l’aprovació de l’atribució temporal de les funcions de direcció tècnica del projecte, durant els anys 2018-2019.
També ha tirat endavant la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Champagnat per la cessió d’ús del local del calidoscopi pel desenvolupament d’activitats educatives, el conveni de col·laboració amb el FIF Lleida – Futbol i Formació per la renovació dels camps de futbol de Ciutat Jardí i del conveni per a la cessió d’ús de les instal·lacions municipals, i l’aprovació inicial de les bases del Premi Lleida Visual Art.
Finalment s’ha ratificat el conveni de col·laboració entre l’Institut de Cultura de Barcelona, mitjançant el Museu del Disseny i l’Ajuntament de Lleida, mitjançant l’escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.
D’altra banda, en l’àmbit de la gestió dels recursos i l’organització municipal, el Ple ha rebutjat l’aprovació del Plec de Clàusules Administratives Particulars i el Plac de Prescripcions Tècnics per a la contractació del servei integral de tecnologies de la informació i de les comunicacions.
Les mocions de les entitats ciutadanes
El Ple de l’Ajuntament de Lleida també ha debatut dues mocions promogudes per sengles entitats ciutadanes. La primera, que ha estat presentada pel Comité de Defensa de la República de Cappont, ha demanat nominar Plaça 1 d’Octubre a l’espai frontal del CAP del barri. Aquesta iniciativa no ha comptat amb prou vots, ja que s’han manifestat en contra els grups del PSC, C’s i PP, mentre que els del PDeCat, ERC, Crida per Lleida i Comú de Lleida han votat a favor. La moció ha comptat també amb l’abstenció de la regidora Rosa M. Salmerón.
La segona moció, promoguda per la Plataforma 8 d’Abril per combatre la discriminació del poble gitano, ha demanat que s’elimini el nom del Marqués de l’Ensenada del carrer que hi ha a la partida de Llívia. Aquesta iniciativa s’ha aprovat sense cap vot en contra. Ha tingut el suport dels grups del PDeCat, Ciutadans, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida, mentre que el PSC, PP i la regidora Salmerón s’han abstingut.
En aquest punt, l’alcalde ha demanat a la Plataforma 8 d’Abril una mica de temps, abans de executar aquest acord, per tal de consensuar amb els veïns del carrer afectat, ja que aquests havien manifestat la seva disconformitat a canviar el nom del carrer quan el tema es va proposar en la Comissió Municipal de Carrers.
Imatge: ©Ajuntament de Lleida