Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/La Paeria inicia les obres per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer Magí Morera

La Paeria inicia les obres per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer Magí Morera

La primera estació de recàrrega ràpida de vehicles a Lleida, ubicada al Campus de Cappont, realitza més de 500 recàrregues en els primers mesos de funcionament

Data publicació: Divendres 21, juliol del 2017


Imatge de la notícia La Paeria inicia les obres per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer Magí Morera

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles, en aquest cas de recàrrega semirràpida, amb una potència màxima de 22kW i un temps de recàrrega de 3 a 5 hores. La nova estació s’instal·larà al carrer Magí Morera, donant cobertura a una zona d’intens comerç i serveis que permetrà als usuaris de vehicle elèctric compatibilitzar les seves activitats amb el temps de càrrega.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha destacat que les actuacions al voltant de la promoció del vehicle elèctric s’emmarquen dins la política de promoció de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i reducció de les emissions de C02, un dels principals objectius de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida per aquesta legislatura.

Són múltiples les actuacions que s’han dut a terme els darrers mesos amb aquest objectiu, com per exemple la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal, la incorporació de vuit nous autobusos híbrids a la xarxa de bus urbà, la creació de boscos urbans dins la ciutat, la posada en funcionament dels vivers municipals d’arbustiva i forestal, l’augment del carril bicicleta a la ciutat, l’assessorament gratuït als lleidatans i lleidatanes que realitza la Paeria en matèria d’estalvi energètic, l’impuls a la recollida selectiva i l’augment del reciclatge amb la implantació de la recollida comercial porta a porta a grans productors i les noves illes de contenidors de recollida selectiva, l’estalvi aconseguit amb el nou enllumenat públic o el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals.

La primera estació pública de recàrrega ràpida de vehicles a Lleida realitza més de 500 recàrregues

La primera estació de recàrrega ràpida de vehicles a Lleida, que va entrar en funcionament l’agost de 2016 al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, ha realitzat més de 500 recàrregues de vehicles. Del total de recàrregues realitzades, un 70% dels vehicles ha efectuat més de dues recàrregues i, el 30% restant, ha realitzat una o dues. El consum d’energia ha estat de més de 3100 Kwh, que representa un cost d’aproximadament 400 euros.

L’evolució en el nombre de recàrregues ha anat en augment de manera progressiva, a mesura que l’estació de recàrrega s’ha anat coneixent i consolidant entre la ciutadania i també de l’increment de vehicles elèctrics que hi ha. En aquest sentit, durant els primers mesos de funcionament de l’estació la mitjana de recàrregues va ser de 45, però en aquests darrers mesos s’han duplicat el nombre de recàrregues, essent de 104 durant el mes de maig.

L’estació pot donar servei a la majoria de vehicles elèctrics existents al mercat. Amb una potència de 50kw, permet la recàrrega en 20 minuts de connexió i pot carregar, simultàniament, dos vehicles.

La recàrrega del vehicle en aquest punt de recàrrega és gratuïta, utilitzant una tarjeta RFID que facilita l’Ajuntament de Lleida a aquells vehicles matriculats al municipi. D’altra banda, els veïns de Lleida que tinguin un vehicle elèctric gaudeixen de gratuïtat de la zona blava.

L’Ajuntament de Lleida participa amb la mesa per a la interoperativitat dels punts de recàrrega de Catalunya, coordinada per l’Institut Català de l’Energia, per a garantir que les targetes de cada municipi serveixin per a recarregar el vehicle en qualsevol punt del territori.

La reducció de les emissions de CO2, un objectiu prioritari a Lleida

Lleida té el compromís de reduir les emissions de CO2 un 20% per l’any 2020 respecte les que va emetre el municipi l’any 2005, al signar l’any 2009 el Pacte d’Alcaldes una iniciativa de la Unió Europa en la que ja han signat més de 7500 municipis europeus. Aquesta fita implica reduir el consum d’energia que es consumeix als edificis i habitatges (un 41% del consum total d’energia), de combustibles fòssils en la mobilitat (el 31% del consum energètic total), i la reducció dràstica dels residus domèstics (importants emissors de metà, un gas amb un efecte hivernacle 25 vegades superior a la del CO2). D’altra banda implica el desplegament de fonts d’energia renovable per als subministrament d’electricitat.

En el cas de la mobilitat, a la ciutat de Lleida el vehicle elèctric es contempla com a part de la solució per a la descarbonització del sector, -actualment la pràctica totalitat del trànsit depèn de les energies fòssils-, conjuntament amb el foment dels desplaçaments a peu, en bicicleta i el transport públic.

Nous ajuts per a la compra de vehicles elèctrics

Amb l’objectiu de que augmenti el parc de vehicles elèctrics, el 23 de juny s’han publicat en el Real Decreto 617/2017, les bases per a la concessió directa d’ajuts per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives en al marc del Pla MOVEA 2017, amb un termini de presentació dels ajuts fins 15 d'octubre de 2017 o esgotament de fons.

Concretament els ajuts per a la mobilitat elèctrica seran per a vehicles elèctrics: en la categoria de turismes, l'ajuda és de 5.500 euros si la compra la realitza un particular, autònom, una entitat local o una comunitat autònoma, i el vehicle tingui una autonomia de 90 o més quilòmetres. En el cas que la compra la realitzi una Pime tindrà a la seva disposició 4.300 euros, i una gran empresa 3.200 euros.

A més, es remuneraran 750 euros pel desballestament d'un model amb motor de combustió durant la compra de l'elèctric, i altres 1.000 euros addicionals per a la compra i instal·lació del punt de recàrrega per a la llar. Per la seva banda els professionals que estiguin pensant en la compra d'un cotxe elèctric per al seu treball, com els taxistes, tindran fins a 8.000 euros si compren un model situat en el segment N1.

Notícies destacades