Pedalada popular en favor d'un transport més sostenible
2.300 ciclistes pedalen per una nova cultura de la mobilitat sostenible. Lleida celebra aquesta pedalada conjuntament amb més d'un centenar de municipis de Catalunya
Data publicació: Diumenge 23, setembre del 2012
Lleida ha celebrat per sisè any consecutiu la pedalada popular, que s’inclou en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. 2.300 ciclistes han pedalat aquest diumenge en favor d’un transport més sostenible, demostrant els efectes positius de la mobilitat amb bicicleta en contraposició a l’ús excessiu del cotxe i la moto. L’activitat se celebra conjuntament amb més d’un centenar de municipis de Catalunya.
El regidor d’Esports, Txema Alonso, ha estat l’encarregat de donar la sortida de la pedalada, des del Parc de La Mitjana, i ha animat els participants a fomentar aquesta pràctica. Amb el lema “Mou-te en la direcció correcta”, les poblacions que s’han adherit a la Setmana de Mobilitat pretenen conscienciar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la de les noves formes de mobilitat, alleugerint l’ús del cotxe en favor d’un transport més sostenible. Alonso ha explicat que canviar el mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable.
La pedalada ha sortit de La Mitjana i ha fet un recorregut urbà de 10 quilòmetres, passant pel pont de Pardinyes fins a la Nacional 240, per la canalització del riu Segre i tornant per Alcalde Areny i avinguda del Segre. L’organització ha repartit unes matrícules als participants que indiquen “vehicle sostenible” perquè les posessin a la bicicleta.
L’IES Joan Oró, Esport Ciclista de Lleida, la Federació Catalana de Ciclisme i Radio-Estèreo de Lleida han col·laborat en l’organització de l’activitat.
Durant la Setmana de la Mobilitat, 53 municipis, 5 consells comarcals i 9 entitats de les comarques de Lleida faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat. Els objectius principals de la Setmana són estimular un comportament ciutadà compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, sensibilitzar la població sobre els impactes ambientals del transport i impulsar-ne els sostenibles, entre altres.