Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria constitueix el grup de treball que ha d’assentar les bases del futur Consell de Benestar Animal

La Paeria constitueix el grup de treball que ha d’assentar les bases del futur Consell de Benestar Animal

El futur òrgan, que tindrà caràcter consultiu i d’assessorament, vol establir sinergies i abordar totes les temàtiques relacionades amb el benestar animal que sorgeixin a la ciutat. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, expressa la seva satisfacció perquè “compartim allò que és essencial”, malgrat tenir punts de vista diferents.

Data publicació: Dijous 25, febrer del 2021


Imatge de la notícia La Paeria constitueix el grup de treball que ha d’assentar les bases del futur Consell de Benestar Animal

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquesta tarda la primera reunió del grup motor que ha de servir de llavor per a la futura constitució del Consell de Benestar Animal. Una iniciativa que sorgeix de la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica, amb l’objectiu d’establir sinergies i abordar totes les temàtiques relacionades amb el Benestar Animal.

A la reunió han assistit representants de les protectores d’animals, plataformes animalistes i conservacionistes; professionals de la sanitat animal (Col·legi de Veterinaris i UdL-Veterinària); agents rurals i de la Guàrdia Urbana; delegacions territorials de l’Administració (DARP i Territori i Sostenibilitat), Consell de l’Advocacia i Federació d’Associacions de Veïns, a més de tècnics de l’Ajuntament de Lleida.

El paer en cap, conscient que les darreres setmanes hi ha hagut certa polèmica, ha manifestat la seva satisfacció per la constitució d'aquest grup motor que ha d'acabar constituint el consell municipal. “Crec que compartim allò que és essencial. Avui s’han posat sobre la taula diferents punts de vista i temes que no van prou bé o lo suficient de pressa que voldríem. Però sóc conscient que la creació del consell municipal i les comissions de treball que es constitueixin, ajudaran a superar-ho”, ha dit l’alcalde, que advocava per treballar plegats per assolir els compromisos que s’havien proposat assumir. Tall de veu M. Pueyo

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològic, Sergi Talamonte, ha exposat “la voluntat de fomentar un nou espai de participació activa de la ciutadania en la gestió dels afers públics, seguint els diferents òrgans i instruments establerts en el Reglament de Participació Ciutadana. Aquesta iniciativa atén la proposta que també impulsa el Consell de l’Advocacia i les entitats protectores, d’impulsar a diferents ciutats les Taules de Benestar Animal.

“La voluntat és que el futur Consell de Benestar Animal tingui funcions consultives i assessores en totes aquelles matèries relacionades amb el benestar animal, així com promoure el treball en xarxa i la resolució de totes aquelles problemàtiques que puguin aparèixer a la ciutat, relacionades amb aquesta matèria”, ha dit Talamonte.

El tinent d’alcalde, que ha agraït la participació de les entitats ambientalistes i protectores d'animals, els diferents departaments i tècnics de participació i del departament de Medi Ambient en la reunió d’avui, "ha qualificat de molt fructífera la trobada per la bona predisposició a tractar els aspectes de benestar animal en sentit ampli, dels animals de companyia, fauna salvatge, fauna urbana i els animals relacionats amb activitats ramaderes i de pesca".

Talamonte també ha recordat que “el Consell de Benestar Animal sorgeix del compromís de constitució dels diferents consells temàtics que aixoplugarà el Consell de Ciutat, que està recollit al Programa d’Actuació Municipal (PAM), a més de ser una proposta consensuada en l'Eix 4 de l'Àgora per la Recuperació de la Ciutat".

Temes objecte de treball

El temes de competència municipal que poden ser objecte de treball dins el Consell de Benestar Animal, en funció de les prioritats i organització que estableixi són els següents:

1/ Tinença responsable d’animals de companyia

- Àrees d’esbarjo als espais urbans

- Colònies urbanes de gats

- Refugi dels Peluts

- Recollida d’animals abandonats

- Campanyes de tinença responsable (identificació, tractament dels animals, comportament al carrer...)

- Ordenança

2/ Protecció de la biodiversitat

- Seguiment de poblacions d’interès: cigonyes, orenetes i falciots, ratpenats, fauna dels espais naturals,

- Seguiment i control d’espècies invasores

3/ Zona de seguretat i control de caça i pesca

- Regulació de la pesca en espais naturals municipals

- Tramitació d’autoritzacions excepcionals de caça per danys.

Et destaquem...