Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Espais naturals/La Mitjana/Centre d'Interpretació de la Mitjana

Centre d'Interpretació de la Mitjana

Panoramica centre la mitjana

 

El centre es troba ubicat a l'Àrea de Lleure del parc a l'accés pel barri de Pardinyes.

Ofereix recursos d'interpretació del parc de la Mitjana com:

Visites guiades:

El tercer diumenge de mes s'ofereixen visites guiades i activitats al Parc de la Mitjana de Lleida per descobrir-ne la història, els valors naturalistes i ambientals. Consulteu l'oferta aquí

Per a grups, entitats o d'altres formats de visita (de més durada, aprofundiment de certs continguts..) consulteu-nos!

Aquí trobareu informació d'altres activitats educatives i festives al Parc de la Mitjana.

 

Exposició permanent i audiovisual sobre el bosc de la Mitjana al Centre d'Interpretació:

Oberta al públic de dilluns a divendres de 10 a 14h, i tots els diumenges d'11 a 13h.

L'exposició, inaugurada a l'abril de 2010, vol donar a conèixer a la ciutadania els valors naturals i socials del parc de la Mitjana, i per extensió, de la resta d’espais naturals lligats a zones humides.

La mostra està presidida per una maqueta detallada del parc de la Mitjana, que permet apreciar les dimensions del parc, la seva xarxa de camins i la seva relació amb l’horta i la ciutat.

L’itinerari s’inicia amb alguns apunts històrics sobre la construcció de l’assut (les comportes). A continuació, el visitant s’endinsa en l’ambient dels aiguamolls per conèixer-ne la seva flora i la seva fauna. Als aquaris es poden observar les espècies de peixos que es troben als rius i basses.

El bosc de ribera també té un espai destacat a l’exposició. Tot un seguit d’audiovisuals il•lustren les diferents espècies que conviuen en aquest ecosistema, així com els canvis que s’hi produeixen al llarg de l’any: els diferents fenòmens meteorològics, els canvis de colors del paisatge, els itineraris de les espècies migratòries...

Els passis de l'audiovisual de la Mitjana es realitzen al Centre d'Interpretació de la Mitjana (CIM), en l'horari d'obertura al públic.

 

Sala polivalent i laboratori:

El centre disposa d'una sala polivalent i un laboratori a disposició de les entitats interessades en fer-hi activitats puntuals, prèvia petició i segons disponibilitat.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres al telf 973 232559, Fax 973 225318 o a mediambient@paeria.cat

Et destaquem...