Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Espais naturals/La Mitjana/Centre d'Interpretació de la Mitjana

Centre d'Interpretació de la Mitjana

Panoramica centre la mitjana

 

El centre es troba ubicat a l'Àrea de Lleure del parc a l'accés pel barri de Pardinyes. Obert de dilluns a divendres laborables de 9 a 14h.

Telèfons de contacte: 973 232 559 o 973 700 455 (extensió 3221).

Ofereix recursos d'interpretació del Parc de la Mitjana com:

Activitats els tercers caps de setmana de mes:

El tercer cap de setmana de cada mes el Centre d'Interpretació ofereix visites guiades, jocs i d'altres activitats per descobrir aquest espai i els seus valors ambientals. Consulteu-les dintre del programa Ecoactivitats.

 

Exposició permanent sobre el bosc de la Mitjana al Centre d'Interpretació:

Horari:
De dilluns a divendres laborables de 9 a 14h
Diumenges d'11 a 13h

 

L'exposició, inaugurada a l'abril de 2010, vol donar a conèixer a la ciutadania els valors naturals i socials del Parc de la Mitjana, i per extensió, de la resta d’espais naturals lligats a zones humides.

La mostra està presidida per una maqueta detallada del Parc de la Mitjana, que permet apreciar les dimensions del parc, la seva xarxa de camins i la seva relació amb l’horta i la ciutat.

Mesures de seguretat i higiene per visitar l'exposició:
 • És obligatori l'ús de la mascareta
 • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants
 • Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones
 • L’itinerari s’inicia amb alguns apunts històrics sobre la construcció de l’assut (les comportes). A continuació, el visitant s’endinsa en l’ambient del bosc de ribera per conèixer la seva flora i la seva fauna. Als aquaris es poden observar les espècies de peixos que es troben als rius i basses.

  Tot un seguit d’audiovisuals il·lustren les diferents espècies que conviuen en aquest ecosistema, així com els canvis que s’hi produeixen al llarg de l’any: els diferents fenòmens meteorològics, els canvis de colors del paisatge, els itineraris de les espècies migratòries...

   

  Càpsules audiovisuals del Parc

  La visita a l'exposició permanent es complementa amb la projecció de les tres càpsules audiovisuals, renovades al 2021, que podreu veure a la sala polivalent del Centre d'Interpretació els diumenges d'11 a 13h. Fora d'aquest horari es poden veure prèvia demanda, o online, als següents enllaços:

   

  Títol: El parc de la Mitjana

  El Parc de la Mitjana és una zona humida a les portes de la ciutat de Lleida, amb gran rellevància natural i social. En aquest vídeo podreu conèixer les seves característiques, així com la història de l’espai i l’origen del Parc.

  També disponible en castellà: El parque de la Mitjana.

  Títol: El riu Segre a Lleida

  El riu Segre és, sens dubte, un dels elements que més han definit la nostra ciutat i el territori del seu entorn. El vídeo recull com ha estat aquesta relació entre riu i ciutat al llarg dels segles.

  També disponible en castellà: El río Segre en Lleida

  Títol: Els valors naturals del riu. El bosc de ribera

  Els rius i els seus boscos són espais de gran riquesa natural i biològica, però també una important font de recursos per a les persones. En aquest vídeo es presenten alguns dels usos i impactes que tenen les activitats humanes sobre els rius, així com la importància de la flora i la fauna pròpia dels boscos de ribera.

  També disponible en castellà: Los valores naturales de los ríos. El bosque de ribera. i en francés: Les valeurs naturelles des fleuves. La ripisylve, la forêt riveraine.

   

  Altres activitats

  El programa Lleida en Viu ofereix activitats a la Mitjana i altres llocs d'interès ambiental del municipi de Lleida per escolars i col·lectius.

  També s'ofereixen visites guiades per a grups i entitats, si hi esteu interessats envieu-nos un e-mail a lleidaenviu@paeria.cat

  Aquí trobareu informació d'altres activitats educatives i festives al Parc de la Mitjana.

   

   

   

   

  Et destaquem...