Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Espais naturals/La Mitjana/Centre d'Interpretació de la Mitjana

Centre d'Interpretació de la Mitjana

Panoramica centre la mitjana

El centre es troba ubicat a l'Àrea de Lleure del parc a l'accés pel barri de Pardinyes. Obert de dilluns a divendres laborables de 9 a 14h.

Telèfons de contacte:

973 678 054 // 973 700 455 (extensió 3221) //616 097 393


Ofereix recursos d'interpretació del Parc de la Mitjana com:

Activitats al Parc de la Mitjana:

El Centre d'Interpretació ofereix visites guiades, jocs i d'altres activitats per descobrir aquest espai i els seus valors ambientals. Consulteu-les dintre del programa Ecoactivitats.

 

Exposició permanent sobre el bosc de la Mitjana al Centre d'Interpretació:

Horari:

De dilluns a divendres laborables de 9 a 14 h

Diumenges d'11 a 13 h


L'exposició, inaugurada a l'abril de 2010, vol donar a conèixer a la ciutadania els valors naturals i socials del Parc de la Mitjana, i per extensió, de la resta d’espais naturals lligats a zones humides.

La mostra està presidida per una maqueta detallada del Parc de la Mitjana, que permet apreciar les dimensions del parc, la seva xarxa de camins i la seva relació amb l’horta i la ciutat.

 

L’itinerari s’inicia amb alguns apunts històrics sobre la construcció de l’assut (les comportes). A continuació, el visitant s’endinsa en l’ambient del bosc de ribera per conèixer la seva flora i la seva fauna. Als aquaris es poden observar les espècies de peixos que es troben als rius i basses.

Tot un seguit d’audiovisuals il·lustren les diferents espècies que conviuen en aquest ecosistema, així com els canvis que s’hi produeixen al llarg de l’any: els diferents fenòmens meteorològics, els canvis de colors del paisatge, els itineraris de les espècies migratòries...

 

Càpsules audiovisuals del Parc

La visita a l'exposició permanent es complementa amb la projecció de les tres càpsules audiovisuals, renovades al 2021, que podreu veure a la sala polivalent del Centre d'Interpretació els diumenges d'11 a 13h. Fora d'aquest horari es poden veure prèvia demanda, o online, als següents enllaços:

Títol: El parc de la Mitjana

El Parc de la Mitjana és una zona humida a les portes de la ciutat de Lleida, amb gran rellevància natural i social. En aquest vídeo podreu conèixer les seves característiques, així com la història de l’espai i l’origen del Parc.

També disponible en castellà: El parque de la Mitjana.

Títol: El riu Segre a Lleida

El riu Segre és, sens dubte, un dels elements que més han definit la nostra ciutat i el territori del seu entorn. El vídeo recull com ha estat aquesta relació entre riu i ciutat al llarg dels segles.

També disponible en castellà: El río Segre en Lleida

Títol: Els valors naturals del riu. El bosc de ribera

Els rius i els seus boscos són espais de gran riquesa natural i biològica, però també una important font de recursos per a les persones. En aquest vídeo es presenten alguns dels usos i impactes que tenen les activitats humanes sobre els rius, així com la importància de la flora i la fauna pròpia dels boscos de ribera.

També disponible en castellà: Los valores naturales de los ríos. El bosque de ribera. i en francés: Les valeurs naturelles des fleuves. La ripisylve, la forêt riveraine.

 

Altres activitats

El programa Lleida en Viu ofereix activitats a la Mitjana i altres llocs d'interès ambiental del municipi de Lleida per escolars i col·lectius.

També s'ofereixen visites guiades per a grups i entitats, si hi esteu interessats envieu-nos un e-mail a lleidaenviu@paeria.cat

Aquí trobareu informació d'altres activitats educatives i festives al Parc de la Mitjana.

 

 

 

 

Et destaquem...