Habitatge i Transició Ecològica

Claver Natura: Una nova mirada al nostre entorn

Notícia del Col·legi Claver - Jesuïtes Lleida

Data publicació: Dilluns 13, desembre del 2021


Imatge de la notícia Claver Natura: Una nova mirada al nostre entorn

Alumnes del Col·legi Claver Lleida

Jesuïtes Lleida Col·legi Claver posa en marxa Claver Natura una iniciativa educativa on la natura es converteix en una aula d'aprenentatge cognitiu, social, emocional i espiritual.

Claver Natura significa mirar amb consciència la natura que ens envolta

L'entorn natural sempre ha tingut el seu lloc en la vida de l'escola. Però ara, el bosc i l’entorn privilegiat de la nostra escola passa a ser molt més que un espai de joc i activitats esportives. La natura es converteix en un escenari on té lloc l'aprenentatge acadèmic, esdevenint un eix del projecte educatiu, des de P3 fins a segon de batxillerat.

Amb això l'alumnat gaudeix al màxim del regal que és la natura i, en gaudir-la, aprèn també a cuidar-la, no com una obligació, sinó com una responsabilitat.

Claver Natura dins del projecte educatiu i filosofia de l'escola

La transformació educativa és un dels motors del nostre projecte educatiu, sempre amb l'objectiu d'oferir un aprenentatge que permeti a l'alumnat créixer i viure en plenitud en aquest món, amb la capacitat i el desig de transformar-lo en favor del bé comú.

A la vegada, una de les nostres preferències apostòliques és la cura del medi ambient, d'aquest planeta que és casa nostra comuna. Aprendre en un entorn natural és la millor manera de conèixer-lo i estimar-lo, des dels primers anys de l'educació infantil i al llarg de totes les etapes educatives fins al batxillerat.

Créixer a la natura és la millor manera d'aprendre a estimar-la i cuidar-la

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Vídeo Claver Natura: https://www.youtube.com/watch?v=9Qj_CBCx5y4&list=TLGG72Vwj7i0wBowMzEyMjAyMQ&t=1s

Link a la web amb tota la información sobre aquest nou projecte: https://claver.fje.edu/ca/lleida/claver-natura-sostenibilitat-i-transformacio-educativ

Et destaquem...