Habitatge i Transició Ecològica

A un problema, una solució: petits rossegadors a la compostadora

Notícia de l'Escola Sant Jordi

Data publicació: Dimarts 08, mar� del 2022


Imatge de la notícia A un problema, una solució: petits rossegadors a la compostadora

Projecte de l'Escola Sant Jordi

L’alumnat de 6è de l’escola Sant Jordi estem duent a terme el seguiment de la compostadora. Cada mes fem recollida de dades quantitatives i qualitatives, les anotem en una graella i analitzem com està la temperatura, el PH i la humitat. El dia 2 de març, vam observar la presència de petits rosegadors de camp, així com també mosques de la fruita.

Davant d’aquesta situació ens vam qüestionar, que podíem fer per evitar la presència negativa de ratolins. Com l'escola participa en el projecte de compostatge i rep un assessorament, vam decidir escriure un correu a la Diana i saber que podíem fer. Vam decidir embolicar el compostador amb una malla de galliner per evitar així l’entrada d’aquests nous inquilins. Així doncs, després de mesurar i calcular el que necessitàvem, vam treure tot el compost de la compostadora, la vam aixecar i vam  col·locar la malla, va ser tot un treball en equip.

Una altra cosa que vam poder detectar a l’hora d’airejar el compostador va ser la sortida de residus plàstics ( embolcalls, mascaretes…) i residus orgànics nous (xoriç…). Davant d’aquesta nova situació, vam pensar engegar una nova campanya de sensibilització a l’escola per poder conscienciar del moment en el qual es troba el compostador i la cura que s’ha de tenir.

Et destaquem...