Habitatge i Transició Ecològica

A l'hort de l'escola sembrem faves

Notícia de l'Escola Joc de la Bola

Data publicació: Dimarts 08, mar� del 2022


Imatge de la notícia A l'hort de l'escola sembrem faves

Projecte de l'Escola Joc de la Bola

Comença un nou curs i els infants de 2n de primària de l’escola Joc de la Bola volem fer hort. Decidim que hi plantarem alguna cosa, en farem el seu seguiment, i si tot va bé, ens ho menjarem. En un tastet!

Vinga! Sembrem-hi faves! Un producte de l’hort que observarem durant tot el curs: el 1r trimestre les sembrarem (Si vols un bon favar, sembra’l pel Pilar); el 2n trimestre veurem com creixen, els hi traurem les males herbes, les cavarem i els hi farem un bon cavalló; i el 3r trimestre (per la festa major de Lleida) ens les menjarem.

Primer de tot fem una sembra a l’aula en pots de vidre. Hi fiquem dues faves, ho cobrim amb cotó fluix i ho reguem. Amb pocs dies veiem com germina la fava, en surt l’arrel i la tija. Un cop feta aquesta observació decidim fer el mateix a la terra. El procés de la germinació serà el mateix, però no el veurem perquè es produirà sota terra. Però ja sabem el que passa!

Demanem ajuda a l’AFA perquè ens llauri el terreny. Un cop llaurat cada infant sembra tres faves a cada forat fet amb l’eixartell, ho reguem i a esperar!

A data d’avui, i malgrat el fred que ha fet, ja han sortit les faves. Ara toca netejar de males herbes i donar-les-hi terra perquè vagin creixent.

Et destaquem...