Habitatge i Transició Ecològica

Continuem amb l'Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero

Notícia de l'Agenda 21 Escolar de Lleida

Data publicació: Dijous 09, abril del 2020


Imatge de la notícia Continuem amb l'Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero

Taller d'aprenentage: contaminació de la cadena trófica per microplàstics (27 de febrer de 2020).

Molt aviat publicarem els resultats de la 1a diagnosi de la campanya Esmorzar Sostenible - Escola Residu Zero, mentrestant, us avancem les principals conclusions.

Destaquen un ús extensiu dels embolcalls reutilitzables a Educació Infantil amb un 86% dels embolcalls comptabilitzats per aquest cicle. Malgrat aquesta situació tan satisfactòria, als centres d'Infantils i Primària s'observa una contínua tendència negativa a l'ús d'embolcalls sostenible a mesura que passen els cicles; i per tant, tenim un registre de només 44% d'ús d'embolcalls reutilitzables a Cicle Superior. Aquest percentatge es redueix encara més si observen les dades obtingudes a secundària on els resultats no arriba al 25% d'embolcalls reulitzables als cursos i centres participants. A part d'aquestes observacions, les dades obtingudes revelen que l'embocall reutilitzable més estès és la carmanyola.

Amb la diagnosi inicial tancada, els centres ja han assumit els nous compromisos davant la realitat observada: La reducció significativa d'alumini en pro d'un ús més estès dels embolcalls reutilitzables. La constatació del canvi d'hàbits s'avalaurà amb la realització de la 2a diagnosi al mes de maig!

Per afavorir el recursos que els docents implicats tenen per afavorir el canvi d'hàbits entres els seus alumnes, l'Agenda 21 Escolar va oferir la visita a l'abocador municipal com a activitat per a conèixer i poder transmetre els impactes socials i ecològics derivats de la incorrecta separació de les faccions de residus com de la seva gestió. A més, el passat dijous 27 de febrer es va dur a terme el taller sobre l'estudi de les microfibres i la contaminació de la cadena tròfica amb la dissecció de gambes i l'elaboració d'embolcalls sostenibles.

Agraïm la col·laboració de l'Anna Jiménez del CRP i dels alumnes del CFGS d'Educació i Control Ambiental de l'INS Escola del Treball.

Et destaquem...