Habitatge i Transició Ecològica

Recollida selectiva amb els alumnes de 3r d'ESO!

Notícia de l'Institut la Mitjana

Data publicació: Dijous 28, maig del 2020


Imatge de la notícia Recollida selectiva amb els alumnes de 3r d'ESO!

Alumnes de 3r d'ESO de l'Institut La Mitjana

Enguany hem reformulat el projecte que ja fa un temps que fem amb els alumnes de 3r d'ESO sobre medi ambient i sostenibilitat. L’hem rebatejat com a “SOStenible” i el tret de sortida ha estat ben potent.

En primer lloc, hem aprofitat l’exposició del Caixaforum “Experiment any 2100” per adonar-nos de la magnitud d’alguns dels problemes que la humanitat ha de resoldre: la superpoblació, l’ús de recursos naturals, com la tecnologia pot ser part de la solució, etc.

Hem fet el taller de Lleida en Viu “Descobrim la Gestió dels Residus Sòlids Urbans” a la planta de compostatge i dipòsit en actiu de Montoliu, que ens ha impactat molt, i després al centre d'interpretació i dipòsit clausurat de Serrallarga, un bon exemple de bona gestió.

P er arrodonir aquell dia, abans de tornar a l'institut ens hem dividit zones degradades del barri de Pardinyes per fer-hi una recollida de residus i analitzar-los. Ens hem dotat de guants i bosses de diferents colors per seleccionar les deixalles recollides per després dipositar-les al contenidor corresponent. L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar-los sobre la importància dels nostres hàbits quotidians a l’hora de desfer-nos dels residus.

Totes aquestes activitats fora del centre, més les que anem treballant durant el projecte a les diferents matèries: elaborem un embolcall reutilitzable, reflexionem sobre la nostra petjada ecològica, fem anuncis i reportatges de conscienciació, fem estudis estadístics, elaborem transports sostenibles i un Kamishibai (conte narrat de temàtica ambiental) els plasmarem en un pòster que exposarem davant companys de l’institut i davant les famílies de 3r d’ESO com a producte final del nostre projecte.

Et destaquem...