Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Una vintena de ciutadans s'endinsen en la vida nocturna de la Mitjana

Una vintena de ciutadans s'endinsen en la vida nocturna de la Mitjana

L'Ajuntament de Lleida promou una activitat per descobrir la transformació del parc quan es fa fosc

Data publicació: Dissabte 02, juliol del 2016


Imatge de la notícia Una vintena de ciutadans s'endinsen en la vida nocturna de la Mitjana

Una vintena de persones han assistit, aquest dissabte al vespre, a l’ecodescoberta nocturna del parc de la Mitjana, que ha organitzat la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida.

En aquesta visita, adreçada a tots els públics, els participants han pogut apreciar el canvi que té lloc al parc, quan el dia deixa pas a la nit. La Mitjana canvia els seus colors, olors i sons, i acull l’agitada activitat dels seus habitants nocturns: amfibis, cuques de llum, ocells, ratpenats, entre altres.

A mesura que han anat passejant pel bosc, els participants d’aquesta activitat han pogut veure merles, tudons, abellerols, conills, granotes... i també diversos rastres d’animals que hi viuen, com un cau de teixó, forats a terra fets per vespes o camins de porc senglars.

A més, els participants han vist com les orenetes que sobrevolen el riu menjant mosquits deixen pas als ratpenats quan comença a fosquejar, i com els sons dels ocells són substituïts pel cant dels grills.

Al costat del riu, han trobat ànecs, milans i un martinet de nit, i han pogut sentir els sons dels ratpenats gràcies a un heterodí, un aparell que transforma els ultrasons que emeten aquests animals en sons audibles per nosaltres.

I tot això s’ha fet gaudint d’una agradable temperatura.

Aquesta ecodescoberta s’emmarca dintre del programa “Ecoactivitats”, que inclou tot un seguit de propostes de natura i medi ambient de l’Ajuntament de Lleida per a tots els públics.

Enguany es compleix el 25 aniversari del primer itinerari ambiental de la Mitjana, quan la Paeria va recuperar aquest indret com a parc natural. Aquesta primera iniciativa ha permès que, des de llavors un total de 115.000 ciutadans, 102.578 dels quals són escolars de centres educatius, hagin pogut atansar-se i conèixer millor la natura i la biodiversitat d’aquesta zona, al cor de la ciutat, a través de les diferents activitats que s’han anat programant.

Cal assenyalar també que un dels eixos d’actuació de la Paeria per aquest mandat és la sostenibilitat, l’eficiència energètica i el desenvolupament de l’Agenda 21 Escolar per impulsar accions de formació i sensibilització en matèria de sostenibilitat a la ciutat.

 

Et destaquem...