Prop de 400 persones visiten l'Horta de Lleida aquest cap de setmana
A través del programa "Benvinguts a l'Horta de Lleida”, que organitza l'Ajuntament i que pretén apropar als ciutadans aquest espai natural i agrari de la ciutat
Data publicació: Diumenge 23, octubre del 2011
Prop de 400 persones han visitat l’Horta de Lleida aquest cap de setmana a través del pograma “Benvinguts a l’Horta de Lleida”, que ha organitzat l’Ajuntament de Lleida per segon any consecutiu. El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha celebrat la gran resposta que ha tingut la iniciativa i ha assegurat que des de la Paeria es continuarà apostant per aquestes jornades que donen a conèixer les explotacions lleidatanes als ciutadans d’una forma directa i didàctica. Segons Barberà, és una bona fórmula per difondre la potencialitat de l’agricultura del costat de casa.
En aquesta segona edició, s’han pogut visitar set explotacions, tres més que l’any passat. Per a Barberà, l’increment de les explotacions, així com de visitants –l’any passat van ser uns 300-, mostren l’interès dels ciutadans per saber sobre el seu entorn i els productes de proximitat. Durant el cap de setmana, s’han pogut veure les vinyes i el celler Torres de Sanui, la central fructícola Sanui Fruits, les empreses familiars d’hortalisses Ilerset i Hortalisses Torrelles, l’hort ecològic Cal Brou, la cria de corders de Llorenç Albà i els elaborats de fruita, melmelades i sucs de Fruita Blanch.
Les visites s’han pogut fer a través del servei gratuït d’autobús coordinat per l’Ajuntament, a peu, en bicicleta o amb vehicle particular. La intenció amb què s’organitza aquest programa és el de conviure amb els pagesos de l’Horta el seu dia a dia i saber com conreen les fruites i verdures, la maquinària que utilitzen, els processos de manipulació i confecció de productes que segueixen, l’activitat de les explotacions ramaderes, etc.
“Benvinguts a l’Horta de Lleida” és una proposta que està organitzada per l’Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb la Fundació Lleida 21, i que està cofinançada a través del projecte europeu AGRIRPOXI, programa de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra, i el Departament d’Agricultura i Acció Rural