Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Primer any de Bioblitz a Lleida

Primer any de Bioblitz a Lleida

Aquest cap de setmana s'ha fet aquesta activitat científica al parc de la Mitjana per promoure l'interès i el coneixement per la diversitat de l'entorn més proper

Data publicació: Diumenge 04, octubre del 2015


Imatge de la notícia Primer any de Bioblitz a Lleida

Lleida ha acollit per primera vegada l’activitat científica Bioblitz, promoguda per l’àrea de Medi Ambient de la Regidoria de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat. Aquest cap de setmana s’ha fet l’inventari de la biodiversitat del parc de la Mitjana a través del Bioblitz, una acció divulgativa amb tradició als Estats Units que promou l’interès i el coneixement de la biodiversitat de l’entorn més proper.

L’activitat ha consistit en fer recorreguts de dues hores pel parc, acompanyats d'un naturalista, i fer un inventari dels exemplars d'aquell grup biològic que es troben i aprofitar per fotografiar-los. Durant el dissabte al matí s’han inventariat més de cinquanta espècies de insectes, macroinvertebrats aquàtics i ocells, i el diumenge s’ha continuat amb els bolets, els micromamífers i les plantes.

A Lleida aquesta activitat, que s’ha dut a terme a l’espai natural de la Mitjana, ha comptat amb els experts: l’ornitòleg, Joan Bernal; l’especialista en macroinvertebrats aquàtics, Lluis Miquel Adell; l’entomòleg, Carles Solà; el biòleg expert en micromamífers, Fermí Sort biòleg; el biòleg expert en micologia, Jose Manuel Pérez Redondo, i el botànic, Joan Pedrol.

Aquesta activitat també ha estat una bona oportunitat per commemorar el Dia Mundial del Ocells, que es celebra aquest cap de setmana, organitzada per Bird Life internacional. Les activitats de l’edició d’enguany busquen recordar la importància de les aus com a indicadores de la salut del planeta i del benestar de les persones. Amb motiu dels 60 anys d’aquesta organització també han promogut un manifest sobre la importància de les aus i la qualitat de vida de les persones i dels ecosistemes.

Aquesta activitat ha estat finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, del Ministerio de Economía y Competitividad.

 

Et destaquem...