Onze anys d'Agenda 21 Escolar per fer una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient
71 centres educatius participen en l'edició d'enguany d'aquest programa educatiu que, impulsat per la Paeria, vol implicar des de les escoles els infants, els joves i les seves famílies per prendre una major conscienciació i responsabilitat envers el medi ambient L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dimarts l'acte de signatura dels compromisos dels centres escolars de Lleida amb l'Agenda 21 Escolar del curs 2016-2017 en què ha posat de relleu que "l'aprenentatge que feu amb els vostres projectes a l'escola i a casa es trasllada en benefici de la ciutat”
Data publicació: Dimarts 29, novembre del 2016
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presidit avui la signatura del compromís dels centres educatius amb l’Agenda 21 Escolar, un acte que ha tingut lloc en un Saló de Sessions ple de nens i nenes, joves i mestres de diverses escoles i instituts de la ciutat. Un total de 71 centres educatius de Lleida participen enguany en aquest projecte educatiu municipal que té per objectiu implicar les escoles, les famílies, el jovent i els infants a favor d’un món més sostenible a través de projectes relacionats amb el medi ambient.
Durant la seva intervenció, el paer en cap ha posat de relleu que “treballem perquè els nostres nens i nenes aprenguin els valors de la sostenibilitat i la cura pel medi ambient a través de projectes educatius com l’Agenda 21 Escolar. L’aprenentatge que feu amb els vostres projectes a l’escola, l’expliqueu a les vostres llars i es trasllada en benefici de la ciutat”, ha subratllat Ros. Per la seva banda, Fèlix Larrosa, ha explicat que Lleida segueix treballant en projectes que beneficien el medi ambient, com és la millora de la recollida selectiva, a través de la implantació de noves illes de contenidors, la plantació d’arbres creant boscos urbans com el de Cappont i, properament, el de Balàfia, així com apostant per reduir les emissions de CO2 amb l’adquisició de nous autobusos urbans híbrids.
En l’acte d’avui al Saló de Sessions un nou centre educatiu ha signat el seu compromís d’adhesió a aquest programa educatiu, l’escola Torre Queralt. D’altra banda, les Escoles Especials Llar de Sant Josep inicia enguany un projecte triennal (cursos 2016-2019) i l’escola Enric Farreny ha renovat avui el seu projecte després d’haver fet un projecte triennal. 11 centres han recollit avui el seu diploma per haver realitzat un projecte anual en els darrers 5 anys com són l’escola Alba, l’escola Creu del Batlle, l’escola Joan Maragall, l’escola Joan XXIII, l’escola La Mitjana, l’escola Magí Morera, l’institut Guindàvols, el col·legi Episcopal, el col·legi Maristes, el col·legi Sagrada Família i el CEE Esperança. Alguns dels projectes que s’han desenvolupat el darrer any han estat relacionats amb horts escolars, aprendre a fer compost, aprendre el funcionament d’energies renovables, estalvi energètic, plantació d’arbres, recollida selectiva i tractament de residus, foment de l’ús de la bicicleta, entre altres.
L’Agenda 21 Escolar de Lleida, que enguany arriba a l’11a edició, és un programa educatiu que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.
A l'acte de signatura també han assistit els regidors de la corporació municipal Paco Cerdà, José Luis Osorio i Dolors López.