Lleida es queda a les fosques durant una hora contra el canvi climàtic
L'Ajuntament s'ha adherit per sisè any a la iniciativa L'Hora del Planeta, promoguda per WWF, i ha apagat els llums d'espais com la Seu Vella, el pont de Príncep de Viana o la Paeria
Data publicació: Dissabte 29, mar� del 2014
Lleida s’ha quedat a les fosques durant un hora contra el canvi climàtic. La Paeria s’ha adherit per sisè any a la iniciativa L’Hora del Planeta que World Wide Fund for Nature, WWF, promou a escala mundial. D’aquesta manera, diversos monuments i edificis de la ciutat han tancat els llums de les 20.30 h a les 21.30 h adherint-se a la campanya de conscienciació dirigida a l’estalvi i l’eficiència energètica. La Seu Vella, el pont de Príncep de Viana, la Paeria, l’edifici del Pal·les i el de Sant Francesc han estat els edificis amb què s'ha mostrat suport a aquesta campanya de sensibilització mediambiental.
Milions de persones d’arreu del món s’uneixen a aquest gest simbòlic per defensar el medi ambient. L’Hora del Planeta rep també el suport d’empreses, governs i centres educatius. Milers de ciutats apaguen cada any els llums dels principals edificis i monuments per donar suport amb aquesta acció a la campanya de WWF, que pretén difondre models de vida més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.
L’Ajuntament de Lleida treballa per conscienciar la població sobre la importància del respecte global vers el medi ambient i porta a terme diverses accions vinculades a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Destaca enguany el projecte europeu SmartSpaces, que es fa amb l’Agència de l’Energia de Lleida. Dins d’aquest projecte, l’edifici municipal de Sant Francesc s’ha presentat com a model europeu d’eficiència energètica en edificis públics i pretén estalviar el 36% en combustible i el 10% d’electricitat. A Lleida també s’hi treballa amb els pavellons de Barris Nord, de Pardinyes i de Cappont, amb el mateix compromís de reduir el seu consum energètic un 15%. El projecte SmartSpaces és una iniciativa europea en la qual participen simultàniament ciutats com Bristol, Birmingham, Istanbul o Milan, que té per objectiu assajar maneres de reduir el consum de 580 edificis públics europeus elegits com a edificis pilot, mitjançant la utilització de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la gestió energètica i accions de sensibilització. El projecte té un pressupost de 91.000 € i compta amb una subvenció europea del 50%. En el pla pilot hi participen l’Agència de l’Energia de Lleida i les empreses Gassó i CIMNE com a socis tecnològics.