La Regidoria de Medi Ambient mostra com controlar els atacs de plagues i malalties dels horts i jardins
A través del taller "Lluita biològica de plagues i malalties”, en què una vintena de participants han conegut les principals plagues i com controlar-les amb mètodes de baix impacte per a la salut i el medi ambient
Data publicació: Dissabte 29, mar� del 2014
El Centre d’Interpretació de la Mitjana ha acollit aquest dissabte el taller “Lluita biològica de plagues i malalties”, un taller pràctic per aprendre a controlar els atacs de plagues i malalties dels horts i jardins mitjançant mètodes de baix impacte per a la salut i el medi ambient. Una vintena de persones han participat en aquest taller, en què s’han estudiat de prop les principals plagues que poden atacar els cultius com són el pugó, l’aranya roja, la mosca blanca o l’escarabat de la patata, i les malalties més comunes com el míldiu o la cendrosa.
Tal i com ha destacat el professor del curs, Marc Olomí, llicenciat en Ciències Ambientals, la principal causa de l’aparició de les plagues i les malalties és el desequilibri que pateixen els cultius, ja sigui per manca o excés de nutrients, humitat, un excés de fitosanitaris, etc. Per evitar les afeccions, cal garantir unes condicions òptimes del nostre cultiu, així com el foment de l’aparició de la fauna útil a l’hort, com ara els sírfids, marietes, mírids o les crisopes.
Aquest curs forma part del projecte Ecoactivitats de la Regidoria de Medi Ambient i Horta i del programa de dinamització dels cultius de l’Horta de Lleida, també impulsat des de la mateixa regidoria.